Piţurcă: Tătăruşanu e unul dintre cei mai valoroşi portari

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că Ciprian Tătăruşanu este unul dintre cei mai valoroşi portari din fotbalul românesc şi că se va baza în continuare pe serviciile lui, adăugând că speră să nu se repete experienţa acestuia de la meciul Stelei cu Twente.

RomaniaTV.net
26 feb. 2012, 11:25
Piţurcă: Tătăruşanu e unul dintre cei mai valoroşi portari

„Tătăruşanu este unul dintre cei mai valoroşi portari din fotbalul românesc iar el va face parte din naţională şi în funcţie de ce va face în continuare. Eu nu mă iau după o greşeală. Într-adevăr a fost o greşeală mare în retur, în meciul tur nu a avut nicio vină. În meciul retur a greşit, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i luăm capul, să fie discuţii două zile la rând. El face parte din lot în continuare, mă voi baza în continuare pe serviciile lui. Trebuie să înţeleagă şi să ia ce-i pozitiv din ce s-a întâmplat. La faza golului mi s-a părut şi mie relaxat. Şi Geraldo are vina lui. E o experienţă care sper să nu se repete şi cu asta basta, viaţa merge înainte. Ce trebuia să-i facem lui Mutu când a ratat penalti la turneul final cu Italia, să-l împuşcăm?”, a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a precizat că nu a existat niciun conflict cu Steaua în privinţa terenului de la Mogoşoaia. „A apărut că nu i-aş fi lăsat pe cei de la Steaua pe teren. Lucrurile au fost foarte clare de la început, am acceptat ca Steaua să se pregătească în acest complex, dar am avut pretenţia ca atunci când echipa naţională are acţiune să nu fie prezenţi aici. Nu există niciun conflict. Nu am motive să am un conflict cu cei de la Steaua, într-adevăr Argăseală m-a rugat să joace aici, dar ar fi fost imposibil pentru că terenul este foarte moale şi nu ar mai fi fost condiţii pentru echipa naţională. Avem o acţiune la câteva luni şi avem pretenţia ca terenul să fie în condiţii bune”, a adăugat el.

Portarul echipei Steaua, Ciprian Tătăruşanu, a fost convocat de selecţionerul Victor Piţurcă pentru meciul amical al reprezentativei României cu Uruguay în ciuda greşelilor din dubla întâlnire cu Twente din şaisprezecimile de finală ale Ligii Europa.

Echipa Steaua Bucureşti a ratat calificarea în optimile de finală ale Ligii Europa, după ce a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), la fel ca în tur, de formaţia olandeză Twente Enschede, în manşa secundă a 16-imilor competiţiei. Chadli a înscris unicul gol al partidei în minutul 28, după ce De Jong a recuperat mingea şi i-a trimis-o, profitând de o gafă a portarului Tătăruşanu la o pasă înapoi a lui Geraldo. După acest meci, Tătăruşanu a fost criticat dur de finanţatorul Stelei, Gigi Becali, care a spus vineri că nu este deranjat de greşeala comisă de portar în meciul cu Twente, ci de atitudinea lui din cadrul echipei, precizând că se gândeşte să găsească un motiv ca LPF să-l suspende din activitatea sportivă pentru că „distruge un grup”. Becali a adăugat atunci că l-ar vinde pe Tătăruşanu, dar nu crede că există vreun club interesat de el. Sâmbătă, Gigi Becali a declarat că a discutat cu portarul Ciprian Tătăruşanu, care a fost în vizită la el, şi i-a spus acestuia că nu o să mai fie pedepsit.

Prima reprezentativă a României va întâlni, miercuri, de la ora 20.30, pe Arena Naţională din Bucureşti, selecţionata Uruguayului, într-o partidă amicală.