Pivniceru a prezentat, la o întâlnire cu Reding, dificultăţile legate de implementarea noilor Coduri

Mona Pivncieru a prezentat, miercuri, o întâlnire de lucru cu Viviane Reding, vicepreşedintele Comisiei Europene şi Comisar European pentru Justiţie, dificultăţile legate de punerea în aplicare a noilor Coduri şi soluţiile avute în vedere pentru înlăturarea acestora.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 17:04
Pivniceru a prezentat, la o întâlnire cu Reding, dificultăţile legate de implementarea noilor Coduri

Cu acelaşi prilej, a fost luată în discuţie şi eventualitatea unor modificări ale Codului de procedură civilă, până la intrarea în vigoare a acestuia, referitoare la hotărârea prealabilă pentru dezlegarea unei chestiuni de drept, se precizează într-un comunicat remis Mediafax de Ministerul Justiţiei.

Totodată, Pivniceru a subliniat că, în contextul crizei economice actuale, este posibil să apară dificultăţi în alocarea fondurilor necesare Justiţiei, potrivit sursei citate.

La rândul său, Reding a apreciat eforturile depuse de ministrul român al Justiţiei în rezolvarea problemelor cu care se confruntă pe plan naţional. În acelaşi timp, comisarul european pentru Justiţie a prezentat priorităţile aflate pe agenda Comisiei în perspectiva Consiliului JAI ale cărui lucrări vor avea loc săptămâna viitoare, se mai arată în comunicat.

Intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă, anunţată pentru 1 septembrie 2012, a fost amânată pentru 1 februarie 2013.

Noul Cod penal şi de procedură penală ar trebui să intre în vigoare în cursul anului 2013.