Plăcintă nu mai candidează pentru Parlament, Honorius Prigoană se află în analiza PNL

Sorina Plăcintă nu va mai candida la alegerile din decembrie pentru un nou mandat în Parlamentul României, un alt fost democrat-liberal, Honorius Prigoană, având şanse mari de a candida într-un colegiu din Capitală, potrivit unor surse din PNL.

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 11:11
Plăcintă nu mai candidează pentru Parlament, Honorius Prigoană se află în analiza PNL

Sorina Plăcintă a confirmat, miercuri, pentru Mediafax, că nu va mai candida pentru un nou mandat de senator, în colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală nr.41 Vrancea. Ea a demisionat în luna iunie din PDL şi s-a înscris în Partidul Naţional Liberal.

Surse liberale au declarat pentru Mediafax că o candidatură a lui Honorius Prigoană, un alt democrat-liberal care s-a înscris recent în PNL, este foarte posibilă, decizia urmând a se lua după o analiză internă, care vizează şi colegiul cu şansele cele mai mari pentru acesta de a câştiga un mandat de deputat.

„Va candida, cel mai probabil. Trebuie să vedem în ce colegiu are şansele cele mai mari de câştig”, au precizat sursele liberale.

Honorius Prigoană este membru al organizaţiei PNL Sector 2, el demisionând din PDL la începutul lunii septembrie şi anunţându-şi intrarea în PNL în aceeaşi zi.

Prigoană a candidat din partea PDL, la începutul anului 2010, pentru postul de deputat rămas vacant după plecarea lui Bogdan Olteanu la BNR, colegiul din Sectorul 1 fiind câştigat, atunci, de liberalul Radu Stroe.