Plăcinte cu gem la tigaie. Rețeta de post care va fi pe placul întregii familii

Plăcintele cu gem de post se pregătesc repede și aveți nevoie doar de câteva ingrediente simple, care sunt la îndemâna oricui. Preparatul va fi pe placul tuturor.

28 nov. 2023, 21:46
Plăcinte cu gem la tigaie. Rețeta de post care va fi pe placul întregii familii
Plăcinte de post cu gem

Persoanele care țin post și nu mai știu ce să gătească tebuie să știe că plăcintele cu gem sunt o opțiune delicioasă care se prepară extrem de simplu. Pentru un rezultat perfect, sunt necesare doar câteva ingrediente ieftine și puțină iscusință în bucătărie.

Ingrediente plăcinte cu gem de post

  • 400 g făină
  • 210 ml apă
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 5 g sare
  • 250 g gem la alegere

Citește și: Rețeta de ardei umpluți de post a lui Florin Dumitrescu. Este un preparat delicios și simplu de făcutMod de preparare

Toate ingredientele necesare pentru aluat se pun într-un bol și se amestecă. Se vor frământa timp de 10 minute  sau 5 minute dacă folosiți un robot de bucătărie. Aluatul se strânge în formă de bilă și se lasă la dospit timp de o oră, acoperit cu un prosop de bucătărie, la temperatura camerei.

După ce a trecut timpul, pe blatul de lucru se pune ulei și se răstoarnă aluatul. Se împarte în opt părți egale și se modelează în formă de bilă, apoi se mai lasă deoparte încă 15 minute, acoperite cu un prosop.

Citește și: Rețeta de post pe care o adora Arsenie Boca. Era mâncarea preferată a duhovnicului

Într-o tigaie se pune ulei și se lasă la încins. Se întind turtele cu sucitorul sau cu palmele. Pentru fiecare plăcintă se adaugă 1-2 liguri de gem, apoi se împăturesc ca un plic. Se vor coace la foc mediu 3-4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc.

Când sunt gata, se scot pe o farfurie în care s-a pus un șervețel și se pun unele peste altele. Pentru a rămâne fragede, se pot acoperi cu un prosop din bumbac. Dacă rămân și în următoarele zile, ele se pot încălzi în tigaie sau cuptor pentru a deveni fragede.