Rețeta de ardei umpluți de post a lui Florin Dumitrescu. Este un preparat delicios și simplu de făcut

Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa de ardei umpluți de post. Este un preparat perfect pentru Postul Crăciunului, simplu de făcut.

28 nov. 2023, 18:05
Rețeta de ardei umpluți de post a lui Florin Dumitrescu. Este un preparat delicios și simplu de făcut
Rețeta de ardei umpluți de post a lui Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa de ardi umpluți, fără carne. Este ideală pentru Postul Crăciunului și nu este deloc greu de făcut. ai nevoie doar de orez, ulei de măsline și câteva legume.

În această perioadă, foarte mulți români țin post și încearcă diverse rețete pe bază de legume și cereale pentru a compensa lipsa alimentelor de origine animală. Există o sumedenie de rețete delicioase cu carne care pot fi gătite și fără aceasta. O astfel de rețetă este cea de ardei umpluți, a căror umplutură conține doar orez și legume.

Citește și: Tiramisu de post. Cu ce să înlocuiești crema de mascarpone

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit de ce ingrediente ai nevoie și a explicat, pas cu pas, propria sa rețetă, care este extrem de simplă. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rețeta se face rapid.

Ingrediente: orez, ardei gras, ceapă, usturoi, morcov, ciuperci, zucchini, roșii, dar și ulei de măsline.

Primul pas, care este și cel mai important, este să speli orezul în câteva ape. Mai există și varianta de a-l lăsa în apă peste noapte, pentru a găti ardeii a doua zi.

„Este foarte important ca orezul să stea peste noapte în apă, dar dacă nu se poate, trebuie spălat în câteva ape, să se elimine toxinele din el. Orezul vine din siloz”, a explicat chef Florin Dumitrescu, notează ciao.ro.

Citește și: Rețeta de post pe care o adora Arsenie Boca. Era mâncarea preferată a duhovnicului

Morcovul, ceapa și usturoiul se toacă cubulețe și se pun la călit într-o tigaie, în ulei de măsline. Se adaugă apoi ciupercile, orezul, dar și puțină apă.

O mână de orez reprezintă o porție. Se oprește focul, după care se adaugă zucchini, care trebuie să fie tăiat cubulețe. Este de preferat să adaugi partea cu coajă a dovlecelului.

Umplutura se adaugă în ardei, deasupra se pune o roșie, iar după aceea capacul de ardei. Se pun ardeii în tav, iar peste ei se toarnă sos de roșii în care trebuie să fiarbă. Se țin la cuptor, timp de o oră, la 170 de grade Celsius.