Plajă, în ciuda războiului. Imagini ireale din Kiev, oamenii se relaxează la soare şi se distrează, fără teamă de bombardamente FOTO

Locuitorii din Kiev au luat cu asalt plajele râului Nipru, care traversează orașul, în timp ce Ucraina asediată se confruntă cu amenințarea unui atac de rachete de croazieră rusești.

13 iun. 2022, 15:07

Imaginile din Kiev arată cum zeci de oameni se relaxează pe nisip, în timp ce alții au făcut baie în râul Nipru, în ciuda bombardamentelor intense de la Harkov și Dnipro, în nordul și centrul Ucrainei.

Sophia Misiac, în vârstă de 18 ani, care a fugit de la Kiev în februarie pentru a scăpa de atacul ruşilor, a declarat acum pentru The Sun: „E incredibil să mă întorc. Mi-a fost atât de dor de Kiev și de casa mea”. Pal Sophia Alexeienko, tot de 18 ani, a declarat la rândul său: „Mă simt în siguranță aici acum. Este diferit faţă de cum era înainte”. Temperaturile au atins sâmbătă la Kiev 34 de grade Celsius.

Ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, a declarat  că nu există pericolul unui atac asupra Capitalei, dar a avertizat că o amenințare ar putea apărea în orice moment.

Citeşte şi Ruşii îi acuză pe ucraineni că omoară civili în Doneţk. O piaţă a fost bombardată, sunt cinci morţi, între care un copil cu mama sa VIDEO

Dar, în ciuda relaxării, există și un sentiment de anxietate, deoarece bărbații din capitală continuă să fie chemați în linia frontului – unde până la 100 de soldați ucraineni mor în lupte în fiecare zi – iar amenințarea unui atac continuă să fie mare, Kievul fiind lovit de rachete rusești pe 5 iunie.

Citeşte şi „Pedeapsa cerească”, surpriza mortală pentru soldații ruși. Armata ucraineană a arătat distrugerile provocate cu ajutorul unei drone VIDEO