Plan de asasinare a preşedintelui României: Emil Constantinescu, dezvăluiri uimitoare despre perioada în care a fost şef al statului

Fosta jurnalistă Laura Ganea face o dezvăluire uluitoare în cartea sa ”Prețul demnității. O istorie altfel”, în care prezintă culisele celor patru ani în care Emil Constantinescu a fost președintele României.

17 nov. 2016, 15:03
Plan de asasinare a preşedintelui României: Emil Constantinescu, dezvăluiri uimitoare despre perioada în care a fost şef al statului

În perioada respectivă ar fi existat un plan de asasinare a șefului statului, complot despre care ar fi știut Dan Iosif și Ion Iliescu, potrivit DC News.

”La ora 18:30 este convocat Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, unde se va discuta despre instituirea stării de urgenţă. Raportul SRI conţine şi transcrierea unei conversaţii telefonice dintre Dan Iosif şi Ion Iliescu.

DAN IOSIF: Domnule Preşedinte, totul este pregătit, lunetistul tocmit pentru Constantinescu va acţiona când minerii ajung la Bucureşti

ION ILIESCU: Dane, să nu faci o asemenea prostie!”, se arată în cartea care se lansează joi în cadrul Târgului de carte ”Gaudeamus”.

În ceea ce-l privește pe Dan Iosif, Emil Constantinescu a precizat că era „mai puţin demn de laudă comportamentul său în ipostaza de consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu. Personalul auxiliar al palatului Cotroceni era terorizat de apariţiile sale brutale, în haină lungă de piele, cu un pistol iţit în buzunarul său drept. Tot de atunci datau şi legăturile lui cu lumea interlopă, pentru care era monitorizat de SRI”.