Plan roşu de intervenţie. Accident foarte grav la Botoşani

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie în urma unui accident în care au fost implicate un microbuz care transportă pasageri şi două autoturisme. 13 persoane sunt implicate, una este în stop cardio-respirator.

05 ian. 2020, 13:16
Plan roşu de intervenţie. Accident foarte grav la Botoşani

Autorităţile din Botoşani au activat, duminică, Planul Roşu de Intervenţie în urma unui accident produs pe DN 29 D, în care au fost implicate un microbuz care transportă pasageri şi două autoturisme. 13 persoane sunt implicate, una fiind în stop cardio-respirator.

„Accident rutier produs între un microbuz de transport persoane şi 2 autoturisme, în localitatea Gorbaneşti, pe DN 29 D. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentară resurselor medicale la fata locului”, a transmis, duminică, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa citată a precizat că spre zona incidentului rutier au fost trimise 2 maşini de stingere, o descarcarare, o autospeciala pentru transport victime multiple, 2 ambulante SMURD şi 5 ambulante ale Serviciului Judeţean de Ambulanta.

Misiunea este in dinamică, au mai precizat pompierii.

Ulterior, IGSU a transmis că în accident sunt implicate 13 persoane, nouă din microbuz şi patru din autoturism.

„Una dintre victime este în stop cardio-respirator şi i se aplică măsurile salvatoare de viaţă de către echipajele medicale aflate la faţa locului. Alte 7 vor fi transportate la spital, pentru investigaţii suplimentare”, a mai transmis IGSU.

La rândul lor, poliţiştii din Botoşani au precizat că, din primele date, conducătorul unul autoturism ar fi pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu microbuzul ce se deplasa spre municipiul Botoşani.

„În acest moment poliţiştii rutieri efectuează cercetarea la fata locului”, a transmis IPJ Botoşani. Traficul a fost blocat.