Planeta, în potenţial pericol pe 1 iunie. Anunţul îngrijorător făcut de NASA

NASA ne avertizează că marţi, în prima zi a iunie, un asteroid de mărimea Turnului Eiffel, clasificat "potenţial periculos", se va apropia periculos de Pământ.

31 mai 2021, 10:11
Planeta, în potenţial pericol pe 1 iunie. Anunţul îngrijorător făcut de NASA

Asteroidul, numit 2021 KT1, ar fi la 4,5 milioane de mile distanţă de planeta noastră. Deşi acest lucru poate părea departe, NASA consideră că orice asteroid aflat la 4,6 milioane de mile de Pământ şi mai mare de 150 de metri este potenţial periculos. „Asteroidul potenţial periculos ar putea fi la fel de mare ca Turnul Eiffel”, a transmis agenţia spaţială americană. Asteroidul va trece cu o viteză aproape de 20 de ori mai mare decât cea a unui glonț.

De asemenea, asteroizi mai mici se vor apropia de Pământ zilele acestea şi se aşteaptă să fie la fel de mari ca o casă obişnuită sau un avion. În total, se aşteaptă ca cinci asteroizi să treacă pe lângă Terra în următoarele zile.

Citeşte şi Previziunile lui Nostradamus pentru anul 2021 sunt înspăimântătoare: războaie, soldaţi cu cipuri și un cutremur devastator

Un asteroid care a lovit Pământul cu aproximativ 66 de milioane de ani în urmă este ceea ce a provocat dispariţia dinozaurilor. NASA a spus: „Ameninţarea pentru orice persoană reprezentată de accidentele auto, bolile sau alte dezastre naturale şi alte probleme este mult mai mare decât ameninţarea NEO-urilor sau a obiectelor din apropierea Pământului”.

Potrivit Centrului NASA pentru Studii de Obiecte din apropierea Pământului, trecerea unui astfel de corp pe lângă planeta noastră nu este un motiv major de îngrijorare. „Nimeni nu ar trebui să fie prea îngrijorat de impactul asteroidului sau al unei comete pe Pământ”, se arată într-o postare de pe site-ul instituţiei. „Vieţile omeneşti sunt mai ameninţate de accidente auto, de boli, de dezastre naturale decât de un asteroid. Cu toate acestea, deşi șansele ca planeta noastră să fie lovită de un asteroid într-o zi sunt mici, ele nu sunt, totuşi, nule„, transmite instituţia.

Citeşte şi Predicţii 2021. TOP evenimente astrologice MAJORE. Cum ne influenţează destinul


loading...