Planete retrograde 2023: Calendarul complet! La ce să te aștepți de la marile planete retrograde! Află cum îți influențează viața

Planete retrograde 2023: În astrologie, retrogradele marchează o perioadă de încetinire semnificativă care vă invită să vă regândiți și să vă revizuiți abordarea.

08 ian. 2023, 11:24
Planete retrograde 2023: Calendarul complet! La ce să te aștepți de la marile planete retrograde! Află cum îți influențează viața

Planete retrograde 2023: Astrologia este o practică care folosește pozițiile corpurilor cerești – și anume Soarele, Luna, planetele și constelațiile – pentru a trage înapoi cortina cosmică și a prezice modul în care s-ar putea desfășura evenimentele din viitor. Și în timp ce retrogradele sunt de temut în comunitatea astro, este important să ne amintim că nu înseamnă întotdeauna dezastru. Când o planetă retrogradează, este timpul să facem un pas înapoi și să privim ce reprezintă planeta retrogradată și să lustruim acea parte a vieții noastre, mai degrabă decât să mergem înainte. Și când viața se simte haotică, imprevizibilă sau scăpată de sub control – înțelegerea modului în care aceste evenimente astrologice ne afectează personal poate fi foarte iluminatoare.

Horoscop 2023. TOP 3 zodii norocoase, niciodată nu au avut şi nu vor mai avea un an atât de frumos
În astrologie, retrogradele marchează o perioadă de încetinire semnificativă care vă invită să vă regândiți și să vă revizuiți abordarea actuală a lucrurilor. Când planetele interioare, cum ar fi Mercur, Venus și Marte, staționează retrograd, vei simți efectele la un nivel mai individual într-o perioadă scurtă, dar intensă de timp. Mișcarea retrogradă pe planetele sociale, Jupiter și Neptun, marchează schimbări majore în dezvoltarea și creșterea personală. Și, în sfârșit, retrograde pe planetele generaționale precum Uranus, Neptun și Pluto influențează tendințele noastre sociale și culturale.

Planete retrograde 2023: Iată o scurtă prezentare generală a tuturor retrogradelor planetare din 2023.

Mercur retrograd 2023
Nu numai că acesta este cel mai infam retrograd de pe această listă, dar nicio altă planetă nu are mișcăriretrogradă mai frecvent decât Mercur. De trei sau patru ori pe an, Mercur încetinește semnificativ și experimentăm o perioadă de aproximativ trei săptămâni de haos retrograd. Mercur este planeta comunicării, intelectului, memoriei și tehnologiei, așa că atunci când devine retrograd, poate cauza tot felul de probleme de comunicare, accidentări zilnice, probleme de programare și probleme tehnologice. În acest timp, este obișnuit să te simți neînțeles, autocritic și deconectat de ceilalți. S-ar putea să te simți, de asemenea, mai contemplativ și mai introspectiv.

Urmărirea ciclurilor retrograde ale lui Mercur poate ajuta la anticiparea oricăror potențiale confuzii sau rateuri și, de asemenea, îți oferă șansa de a=-ți regândi modul în care îți spui punctul de vedere. Primul Mercur retrograd al anului este de fapt ultimul din 2022. El a început pe 29 decembrie 2022, în zodia Capricornului, și durează până la 18 ianuarie 2023. După aceea, Mercur va retrograda din nou din 21 aprilie până pe 14 mai 2023, în zodia Taurului. Apoi, la sfârșitul verii, Mercur va retrograda pentru a treia oară în zodia Fecioarei din 23 august până pe 15 septembrie 2023. Vom încheia anul din nou cu un Mercur retrograd în Capricorn apoi Săgetător. Acesta va dura de la 13 decembrie 2023, până la 1 ianuarie 2024.

Horoscop 2023, cu Cristina Demetrescu: Zodia vedetă a anului viitor. Ei au noroc pe toate planurile: bani, amor, carieră, sănătate

Planete retrograde 2023: Venus retrograd 2023
Când Venus se retrogradează, te poți aștepta la artificii. Venus este conducătorul tuturor lucrurilor despre dragoste și bani – așa că atunci când această planetă este retrogradă, te poți aștepta să o simți în viața amoroasă, în finanțele personale, în sistemele de valori și în idealuri. Dintre toate retrogradele planetare, Venus petrece cel mai puțin timp în mișcare retrogradă. Venus retrogradează o dată la 18 luni, pentru o perioadă de aproximativ șase săptămâni. În acest timp, este obișnuit să te simți mai izolat din punct de vedere social. De asemenea, s-ar putea să ai dificultăți în a-ți exprima sentimentele. Este obișnuit să apară și probleme financiare în această perioadă de timp. Așa că este mai bine să amâni achizițiile mari sau scumpe în această perioadă retrogradă.

În 2023, Venus retrogradează în zodia Leului într 22 iulie și 3 septembrie 2023. Urmărirea ciclurilor retrograde ale lui Venus poate ajuta la anticiparea oricărei drame romantice care ar putea veni și te obligă să îți regândești relațiile și limitele. De asemenea, îți oferă șansa de a regândi relația cu banii, ceea înseamnă că este un moment bun pentru a-ți vă analiza bugetul și strategia de economii. Și pentru că Venus guvernează și estetica și frumusețea, s-ar putea să dorești să amâni și orice modificări majore la aspectul personal. Nu sunt recomandate tunsorile radicale, tatuajele sau piercing-urile.

Marte retrograd 2023
Marte retrograd începe la fiecare doi ani și durează între opt și zece săptămâni. Ceea ce îl face cel mai puțin obișnuit retrograd dintre toate. Dar nu lăsa asta să te facă să subestimezi puterea pe care o are de a zgudui lucrurile. Marte este planeta acțiunii, a puterii, asumării de riscuri, ambiției și impulsului, așa că atunci când Marte se retrogradează, este normal să te simți mai puțin motivat și mai frustrat și marchează o perioadă de introspecție în jurul a ceea ce îți aprinde pasiunea și focul. Marte retrograd tinde să invite la agresiune apare. Sentimentele reprimate și vechile dezacorduri pot ieși la suprafață în acest timp. Așa că este recomandat să ai grijă înainte de a intra în conflicte sau lupte.

Cel mai recent ciclu retrograd al lui Marte a început pe 30 octombrie 2022 și durează până la 12 ianuarie 2023, perioada post-umbră terminându-se pe 15 martie 2023. Aceasta va marca sfârșitul mult așteptat al călătoriei de șapte luni a lui Marte prin zodia Gemeni. După aceea, Marte va naviga prin zodiac, nederanjat de vreo întârziere retrogradă pentru restul anului 2023 și cea mai mare parte a anului 2024. Când Marte va fi direct, va fi mai ușor să depășești blocajele și să fii motivat să iei măsuri. Această perioadă de timp va oferi condițiile perfecte pentru a lucra în mod susținut pentru împlinirea obiectivelor tale. Așadar, profită de vibrațiile bune înainte ca Marte să revină în zona retrogradă pe 6 decembrie 2024.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.