Plângere la DIICOT împotriva preşedintelui CNSAS pentru adeverinţa eliberată în cazul Adina Florea - DNA

Publicat: Luni, 14 Ianuarie 2019 15:54 // Actualizat: Luni, 14 Ianuarie 2019 15:54 // Sursa: romaniatv.net

Asociaţia Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor a depus luni, la DIICOT, o plângere privind posibila săvârşire a mai multor infracţiuni de către preşedintele CNSAS, Constantin Buchet, în contextul scandalului iscat în jurul avizului CNSAS obţinut de Adina Florea, propunerea ministrului Tudorel Toader pentru funcţia de procuror şef la DNA.

Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor îl acuză pe preşedintele CNSAS de uzurparea atribuţiilor Colegiului CNSAS, în cazul Adina Florea. Potrivit sursei citate, Constantin Buchet ar fi eliberat adeverinţa de necolaborare cu Securitatea de care avea nevoie Adina Florea pentru a fi propusă de Tudorel Toader la şefia DNA, "prin încălcarea unor dispoziţii legale exprese", documentul fiind totodată unul "cu conţinut nereal".

"Comunicarea deliberată de către sus-numitul a unor informaţii false de al căror caracter fals era pe deplin conştient, s-a realizat în scopul periclitării securităţii naţionale prin crearea premiselor pentru numirea în funcţia de Procuror Şef al DNA, instituţie cu un rol deosebit de important în arhitectura Ministerului Public şi în menţinerea ordinii de drept, a unei persoane în legătură cu care nu există certitudinea că îndeplineşte condiţiile legale pentru numire. Este de natura evidenţei, în raport şi de atribuţiile Procurorului Şef al DNA, că încălcarea şi eludarea dispoziţiilor legale în procedura de numire a unei astfel de funcţii, crează prin sine o stare de pericol pentru securitatea naţională.

În raport cu aceasta, toate instituţiile publice implicate au obligaţia de a aduce la cunoştinţa organelor de anchetă penală orice fapt sau act care poate servi la stabilirea existenţei unei infracţiuni sesizate sau la identificarea făptuitorului, fiind necesare demersuri din partea instituţiilor abilitate în scopul identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor la săvârşirea acestor fapte.

Faţă de cele prezentate în opinia noastră considerăm că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor prevăzute şi sancţionate de art. 297, art. 321, art. 323, art. 404 Cod penal, drept pentru care vă solicităm efectuarea de cercetări conform competenţelor ce vă revin", se arată în plângerea adresată DIICOT", se arată în plângerea trimisă prachetului, citată de Digi24.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
25 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H