Plângere penală după proba la română la Evaluare Naţională 2021. Cîmpeanu: S-au înregistrat incidente la trei şcoli, fiind publicate subiectele mai repede

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că 123.563 de elevi s-au prezentat la proba scrisă de Limba şi literatura română de la Evaluare Naţională 2021, reprezentând 94,2% dintre cei înscrişi. De asemenea, ministrul Educaţiei a anunţat că au fost sesizaţi procurorii după ce de la trei şcoli - centre de examen au fost furnizate subiecte la română cu câteva ore înainte de ora stabilită de Ministerul Educaţiei, respectiv ora 15.

22 iun. 2021, 17:42
Plângere penală după proba la română la Evaluare Naţională 2021. Cîmpeanu: S-au înregistrat incidente la trei şcoli, fiind publicate subiectele mai repede

Plângere penală după proba la română la Evaluare Naţională 2021. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a sesizat procurorii după ce la trei şcoli subiectele au fost făcute publice înainte de ora 15, ora stabilită de minister.

„La nivel naţional, cu unele excepţii, nu au fost incidente majore. Am înregistrat incidente la nivelul a trei şcoli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor.

Ministerul Educației a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la toate cele trei situații în care subiectele au fost făcute publice înainte de termenele reglementate prin lege.
Faptul că din 3 școli au fost făcute publice subiectele, verififcă, denotă o slabă pregătire a directorilor de școli”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Aprecierea mea e că subiectele sunt de dificultate medie. nivelul de dificultate e egal cu cel folosit în testele de antrenament, la fel ca la testele de simulare. Au fost și subiecte pentru departajare, pentru subiecte mari, e adevărat.”, a adăugat ministrul Educaţiei cu privire la dificultatea subiectelor de la Evaluarea Naţională 2021

Citeşte şi: Barem română Evaluare Naţională 2021. Cum se rezolvau subiectele şi cum puteai obţine punctaj maxim

BAREM Evaluarea Naţională 2021. Subiectele şi Rezolvările oficiale la Limba Română! DOCUMENTELE OFICIALE

Astăzi, 22 iunie a avut loc prima probă a Evaluării Naţionale 2021. Examenul la Limba Română a dat startul, urmat în 24 iunie, de examenul la Matematică. Proba la limba maternă va avea loc loc în 25 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate în 4 iulie.

Elevii claselor a VIII-a au avut la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele la Limba Română. O premieră la examenul de Evaluare Națională 2021 este formatul testului. Pentru prima dată, absolvenții clasei a VIII-a au avut de rezolvat subiecte pe format PISA care constau, și la Limba română, și la matematică, într-o broșură de 10 pagini cu subiecte care trebuie rezolvate și completate acolo.

BAREM Evaluarea Naţională 2021. Subiectele şi Rezolvările oficiale la Limba Română!

En VIII 2021 Limba Si Literatura Romana Bar 04 by Alina Andrei Bodrug on Scribd

En VIII 2021 Limba Si Literatura Romana Var 04 by Alina Andrei Bodrug on Scribd

Subiectele şi baremul pot fi consultate AICI.

Citeşte şi: Barem română Evaluare Naţională 2021. Cum se rezolvau subiectele şi cum puteai obţine punctaj maxim

 

Subiecte română şi baremul de corectare la Evaluare Naţională – pentru minoritatea maghiară

En VIII 2021 Limba Romana Pentru Minoritatea Maghiara Var 04 by Alina Andrei Bodrug on Scribd

En VIII 2021 Limba Romana Pentru Minoritatea Maghiara Bar 04 by Alina Andrei Bodrug on Scribd

Rezultatele de la Evaluarea Naţională au fost anonimizate, încă de anul trecut, aceasta fiind o noutate în ceea ce priveşte examenul naţional pe care îl susţin absolvenţii de gimnaziu.