Plângere penală împotriva lui Traian Băsescu pentru că a minţit de patru ori cu privire la colaborarea cu Securitatea

Grupul de Investigaţii Politice, condus de Mugur Ciuvică, anunţă că a formulat la Parchet o plângere penală împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru fals în declaraţii, abuz în serviciu şi înşelăciune, anunţă Stiripesurse.ro.

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 17:03
Plângere penală împotriva lui Traian Băsescu pentru că a minţit de patru ori cu privire la colaborarea cu Securitatea

„Traian Băsescu a declarat pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea în 2004 și 2009, când a candidat la alegerile prezidențiale, în 2016, cînd a candidat pentru Parlamentul României și în 2019, când a candidat pentru Parlamentul European.

Toate aceste declarații sunt false. Curtea de Apel București a constatat calitatea lui Traian Băsescu de colaborator al Securității. Judecătorul a stabilit că Băsescu „a denunţat activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.

Hotărârea Curții de Apel constată o situație juridică existentă deja: Traian Băsescu știa că a fost informator al Securității și, cu toate acestea, a declarat pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea. Băsescu a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă (necolaborarea sa cu Securitatea ca politie politică) în scopul obținerii prin fraudă și sperjur a funcțiilor de președinte, parlamentar și parlamentar european”, arată Mugur Ciuvică, președintele GIP.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ Amânare din nou în cazul lui Darius Vâlcov


loading...
Partenerii noștri