Plângere penală împotriva profesorului care şi-a îndemnat elevii să nu poarte mască de protecţie. Ce spune inspectoratul judeţean

Publicat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 11:35 // Actualizat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 14:06 // Sursa: romaniatv.net

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor depune plângere penală împotriva unui profesor de sport din Oradea, care a organizat în clasă un protest, în care i-a implicat şi pe elevi, toţi purtând măşti ale unor personaje de benzi desenate. În imaginile postate pe Facebook chiar de către profesor se vede cum acesta îi încurajează pe copii să nu respecte regulile de protecţie, pe care le consideră abuzive.

Profesorul susţine că restricţiile impuse de autorităţi îi transformă pe oameni în nişte "animăluţe în ţarc".

"Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea şi vreau să vă prezint cum arată o oră în condiţiile de astăzi. În condiţiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măşti şi să fim ca nişte animăluţe în ţarc. Haideţi să vedem cum arată animăluţele din jurul nostru care nu au voie să părăsească ţarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să îşi dea măştile jos", spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

În descrierea imaginilor, el a scris: „Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest. JOS BOTNIŢA LA COPII !!!".

Un profesor încurajează oamenii să protesteze faţă de măsurile anticoronavirus din şcoli VIDEO

Virgil Blage, inspectorul şcolar general din judeţul Bihor, a declarat la Digi24 că este revoltat de ceea ce a văzut, precizând că a fost demarată cercetarea disciplinară a profesorului de sport, la nivelul instituţiei de învăţământ.

"La nivelul inspectoratului şcolar suntem în curs de redactare a documentelor pentru a depune o plângere penală pentru împiedicarea combaterii şi prevenirii pandemiei. Este inacceptabil să se întâmple aşa ceva, în condiţiile în care întreaga ţară este cuprinsă în efortul de a stopa pandemia", a completat Virgil Blage.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H