Plângere penală în cazul fetei căreia medicii din Sinaia i-au uitat tifon în burta în timpul unei operaţii

Familia fetiţei de 11 ani din Sinaia care a ajuns în statre gravă la spitalul din Braşov, unde a eliminat un tifon, probabil uitat în corpul copilei după o operaţie de apendicită, a depus plângere penală împotriva medicilor din Sinaia care au operat-o anul trecut de apendicită. Medicii din Sinaia şi asistenţii sunt acuzaţi de vătămare corporală din culpă.

RomaniaTV.net
29 ian. 2019, 10:34
Plângere penală în cazul fetei căreia medicii din Sinaia i-au uitat tifon în burta în timpul unei operaţii

Dan Gaşpar, avocatul care reprezintă familia fetei, a declarat pentru ”Adevărul” că a depus o plângere penală pentru vătămare din culpă pe numele echipei de medici şi asistenţi medicali care a participat la operaţia de apendicită. Plângerea a fost înregistrată marţi dimineaţă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia.

„Am făcut plângerea pe numele tuturor persoanelor implicate în operaţia de apendicită din 2018, având şi confirmarea medicului de la spitalul din Braşov că acele bucăţi de tifon au fost într-adevăr uitate de la operaţie. O să facem şi plângere la Colegiul Medicilor”, a declarat avocat Dan Gaşpar.

Alessia Chivu a fost operată de apendicită în februarie 2018 la spitalul din Sinaia. La un an distanţă de la intervenţia chirurgicală, fetiţa a început să se simtă rău, astfel că părinţii au dus-o la spitalul din Sinaia. Pentru că starea fetei s-a înrăutăţit, în ciuda tratamentelor, părinţii au dus copila la Spitalul de Pediatrie din Braşov, unde s-a constatat că Alessia se simţea rău din cauza unor pansamente sterile pe care le-a eliminat parţial pe cale naturală.

Luni, fetiţa a fost operată pentru că medicii braşoveni au vrut să se asigure că au fost înlăturate toate urmele de tifon.