Plângere penală pe numele ministrului Educaţiei. Elevii cer preşedintelui Iohannis începerea urmăririi penale. Reacţia lui Sorin Cîmpeanu

Elevii îi cer preşedintelui Klaus Iohannis începerea urmăririi penale a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că nu a fost respectată ordonanţa privind decontarea transportului elevilor.

20 iul. 2021, 10:38
Plângere penală pe numele ministrului Educaţiei. Elevii cer preşedintelui Iohannis începerea urmăririi penale. Reacţia lui Sorin Cîmpeanu
Plângere penală pe numele ministrului Educaţiei. Elevii cer preşedintelui Iohannis începerea urmăririi penale a lui Sorin Cîmpeanu

UPDATE: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a ironizat marţi demersul asociaţiilor de elevi care au depus plângere penală împotriva lui, spunând că îşi cere scuze acelor elevi care nu au ştiut să sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală, dar nu au putut să deconteze transportul.

Plângere penală pe numele ministrului Educaţiei. Două asociaţii de elevi din România vor depune marţi, 20 iulie, o plângere penală pe numele ministrului Sorin Cîmpeanu. Elevii sunt supăraţi pe ministrul Educaţiei pentru că nu a fost respectată ordonanţa referitoare la decontarea transportului.

Plângere penală pe numele ministrului Educaţiei

”Marți, 20 iulie, Asociațiile de Elevi vor depune o sesizare penală pe numele domnului ministru Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, ca răspuns pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021. Deși acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, acesta nu și-a respectat atribuțiile.

Ca răspuns, vom depune plângerea la parchetul de pe lângă ÎCCJ la ora 10:00, dar și la ora 11:00 la Administrația Prezidențială, unde vom susține o conferință de presă la momentul depunerii”, a transmis Biroul de Presă al Asociației Elevilor din București și Ilfov.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei schimbă regulile de concediu pentru profesori DOCUMENT

Elevii îi reproşează ministrulului Educaţiei că acesta a dat dovadă de dezinteres faţă de decontarea transportului.

”Astăzi vom fi prezenți atât la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție, cât și la Administrația Prezidențială și vom solicita președintelui României să înceapă urmărirea penală a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Suntem nemulțumiți deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres față de transportul elevilor și asigurarea transportului gratuit al elevilor. Mai mult, la momentul actual în urma adoptării unei OUG prin care se modifică și se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanței ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare.

Au trecut peste 30 de zile și încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanță care, până la urmă, însăși ministrul a dat-o.

În primul rând, drepturile elevilor nu sunt un joc al autorităților, ci sunt lucruri necesare. Educația este unul dintre cele mai importante aspecte ale societății și autoritățile trebuie să dea dovadă de responsabilitate în asigurarea ei și în respectarea legii.

Considerăm că dezinteresul de care autoritățile, referindu-ne la ministrul Educației, au dat dovadă până acum trebuie să fie stopată, pentru a asigura cu adevărat un acces la educație al elevilor”, a  spus Ariana Dudună, președintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, potrivit Antena 3.

Citeşte şi Admiterea la liceu pe bază de examen ar putea fi introdusă din 2022. Ministrul Educaţiei: „Nu pot garanta că este totdeauna cel mai obiectiv”


loading...
Partenerii noștri