Plângerea lui Kovesi împotriva revocării, judecată cu prioritate la CEDO. Guvernul român poate cere o înţelegere

Publicat: Marţi, 05 Februarie 2019 23:11 // Actualizat: Marţi, 05 Februarie 2019 23:12 // Sursa: romaniatv.net

CEDO a impus termene în dosarul în care Laura Codruţa Kovesi a contestat decizia Curţii Constituţionale prin care s-adecis revocarea ei de la şefia DNA. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a informat pe 5 februarie agentul guvernamental al României cu privire la plângerea făcută de Kovesi şi a precizat că aceasta speţă va fi tratată cu prioritate, scrie Ziare.com, care publică documentul.

Partile pot solution pe cale amiabila (friendly settlement) litigiul in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului pana pe 19 martie, potrivit documentului obtinut de Ziare.com. Daca doreste intelegerea, Guvernul trebuie ca in acest termen sa comunice care este propunerea concreta pe care o va face Laurei Kovesi.

Daca nu se ajunge la o solutie amiabila, guvernul are la dispozitie 6 saptamani sa trimita la CEDO observatiile sale, adica propria aparare.

"Curtea a decis sa trateze cu prioritate prezenta cauza in temeiul art 41 din Regulamentul Curtii", se arata in comunicarea CEDO. 

4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
agentul guvernamental cedo cedo laura kovesi cedo revocare laura kovesi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 feb 13:06
Răspunde | Votează email 0 email
costica alexa
Pana in 19 martie sper ca va preda din teza de doctorat 4% plagiat la Rahova merita zic eu.
06 feb 10:53
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Domnii din armata ziceau la misto:''armata''....vrem doar corectitudine ,nu mai acceptam jocuri din astea.
06 feb 10:46
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
Poate sa fie matematician si cu 8 clase ca are voie sa se uite pe Internet ca nu inseamna ca invata de acolo. Domnul Bolcas nu a numarat banii nimanui si asta poate sa fie bine sau rau,depinzand de situatie.Daca eu sunt profesoara de limbi straine cu studii superioare am voie sa ma uit pe Internet fara sa invat neaparat de acolo. Totul e sa se numere banii altuia corect,sa se nu se dea in functie de interesele personale.
06 feb 09:06
Răspunde | Votează email 1 email
Anonim
Singurul lucru pe care il vor astia de ii chinuie cu anii degeaba in Germania,fapt sau lucru pe care nu-l voi uita niciodata este sa se salveze pe ei si familia ,sa munceasca si da,sa se imbogateasca daca sunt bani munciti si meritati.
1
EUR
4.7619
RON
24 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H