TRAIAN BĂSESCU, dosar la Parchetul Militar. Ioan Ghişe, autorul plângerii penale: Nu mai ştiu nimic…

Unul dintre dosarele în care apare Traian Băsescu se află în curs de instrumentare la Parchetul Militar. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri penale depuse de senatorul Ioan Ghişe, după ce a fost dat afară de la Cotroceni în 2012. Ghişe a declarat, pentru RomaniaTV.net, că nu a fost audiat niciodată de când plângerea sa penală îndreptată împotriva lui Traian Băsescu şi a câtorva angajaţi ai SPP a ajuns la Parchetul Militar.

27 ian. 2015, 09:42
TRAIAN BĂSESCU, dosar la Parchetul Militar. Ioan Ghişe, autorul plângerii penale: Nu mai ştiu nimic…

Ioan Ghişe a depus plângere penală împotriva lui Traian Băsescu şi a angajaţilor care l-au scos cu forţa din Palatul Cotroceni de la recepţia de 1 Decembrie din 2012, la scurtă vreme după incident, însă nici până acum procurorii nu au dat o soluţie în ceea ce priveşte plângerea senatorului.

Am depus plângere împotriva lui Traian Băsescu şi a angajaţilor SPP care m-au dat afară pentru că am dus mâna la cravată. De atunci, am fost chemat o singură dată la Parchetul General de către procurorul Horia Şelaru, în aprilie 2013, şi de atunci nu am mai fost chemat deloc şi nu mai ştiu nimic despre plângere„, a declarat Ioan Ghişe.

Ulterior, Parchetul General şi-a declinat competenţa şi a trimis plângerea la Parchetul Militar, deoarece angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază sunt cadre militare. „Presupun că Traian Băsescu vrea să tragă de timp. Plângerea mea a fost făcută pentru 4-5 încălcări de lege. Lucrurile s-au făcut la comanda lui Băsescu”, a apreciat Ioan Ghişe.

Acesta susţine că incidentul la care a fost parte pe 1 decembrie 2012 a fost provocat,în mod deliberat, exclusiv din vina SPP. „Eu fusesem invitat şi confirmasem participarea de o săptămână. Ei deja pregătiseră un comunicat de presă ce a fost difuzat la câteva minute de la incident de către Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt, care a spus că am făcut scandal. Asta este o minciună, ei se aşteptau să fac scandal„, a mai spus Ghişe.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a anunţat, pe 4 decembrie 2013, într-o conferinţă de presă, că îl va da în judecată pe preşedintele Traian Băsescu pentru infracţiunea de ultraj, faptă care, potrivit lui Ghişe, ar fi fost săvârşită de şeful statului prin intermediul ofiţerilor SPP la recepţia de la Palatul Cotroceni.

El a spus că, la recepţia din 29 noiembrie, a fost „luat pe sus” şi a fost „scos în stradă”, în afara Palatului Cotroceni, imediat după ce şi-a dus mâna la nodul de la cravată.

„Dacă pe un senator al României, aflat la o recepţie, urmare a unei invitaţii oficiale, care nu a comis nicio faptă contravenţională sau infracţională, Traian Băsescu îl aruncă în stradă, fără temei constituţional sau legal, atunci e uşor de înţeles cât respectă Băsescu pe fiecare român şi drepturile sale de cetăţean”, a comentat liberalul.

CITEŞTE ŞI TRAIAN BĂSESCU a avut 68 de dosare penale în 10 ani de mandat. 8 sunt în curs de soluţionare

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat că senatorul liberal Ioan Ghişe a fost îndepărtat de la recepţia de Ziua Naţională de la Palatul Cotroceni pentru că a creat un incident care i-a deranjat pe ceilalţi invitaţi.

„Cu ocazia recepţiei de Ziua Naţională a României, organizată la Palatul Cotroceni joi seară, a existat un incident, unul dintre invitaţii oficiali încercând să creeze deranj prin modul în care era îmbrăcat şi prin scandări. Serviciile de ordine au considerat de cuviinţă să fie îndepărtat”, a spus purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

Ghişe, invitat în calitate de senator la recepţie ca şi toţi ceilalţi parlamentari, a purtat pe sub cămaşă un tricou cu un mesaj de protest cu trimitere la faptul că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit demis în urma referendumului din luna iulie.

El a fost condus în afara sălii unde s-a desfăşurat recepţia de către consilierul de stat Dorel Onaca şi reprezentanţi ai SPP.

După ce Curtea Constituţională a decis ca în urma rezultatului referendumului Traian Băsescu să îşi reia atribuţiile, Ioan Ghişe a protestat, mai multe zile la rând, în faţa Palatului Cotroceni, apărând cu pancarte atârnate pe corp, inscripţionate cu mesajele „Poporul a decis, Băsescu e demis” şi „Popor român, eşti suveran”.

Ghişe susţinea atunci că gestul său este „simbolic”, că el este un simplu cetăţean şi că nu s-a consultat în privinţa acestei acţiuni cu colegii din PNL.