Planoristul dispărut este căutat în continuare în zone greu accesibile din judeţul Braşov

Mircea Crăciun, pilotul care a dispărut cu tot cu planor în data de 6 august, este căutat în continuare în zone greu accesibile din județul Brașov, a declarat, pentru Agerpres, colonelul Gabriel Motruna, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Brașov.

24 aug. 2015, 13:48
Planoristul dispărut este căutat în continuare în zone greu accesibile din judeţul Braşov

„După căutările extinse cu forțe mărite din perioada 7-16 august, în acest moment executăm căutări permanente, pe trasee stabilite, greu accesibile din județul Brașov. La căutări participă echipe mixte formate din câteva zeci de persoane din cadul Jandarmeriei Montane, Salvamont, Ocoale Silvice, Vânători de Munte, persoane foarte bine pregătite pentru că este vorba despre trasee dificile, greu accesibile, așa cum v-am spus. Aceste căutări sunt zilnice și vor avea loc până când va decide Ministerul Administrației și Internelor să fie oprite”, a declarat colonelul Gabriel Motruna.

Citeşte şi Raed Arafat: Planorul dispărut, căutat în continuare de localnici, pădurari, jandarmi şi salvamontişti

Considerat cel mai bun pilot de planor de distanță din România, Mircea Crăciun a fost căutat mai multe zile în zone din județele Brașov, Harghita, Covasna, Argeș, Buzău, Bacău, Vrancea, Prahova, cu echipe mixte formate din salvamontiști, vânători de munte, pompieri, pădurari, jandarmi montani, voluntari. Acestora li s-au alăturat peste 100 de vehicule, autospeciale de teren, șenilate, dar și aeronave, elicoptere și drone, fără nici un rezultat până în acest moment.

Citeşte şi Tatăl pilotului dispărut acuză: Nu caută unde trebuie, doar printr-o întâmplare vor găsi planorul