PLANORUL DISPĂRUT. Acţiunea de recuperare a epavei şi cadavrului pilotului, întreruptă

Acţiunea de cercetare şi de recuperare a epavei planorului dispărut în Masivul Postăvarul, precum şi a cadavrului pilotului a fost întreruptă, sâmbătă seară, urmând să fie reluată duminică dimineaţă, a declarat prefectul de Braşov, Mihai Mohaci, potrivit Mediafax.

21 nov. 2015, 19:04
PLANORUL DISPĂRUT. Acţiunea de recuperare a epavei şi cadavrului pilotului, întreruptă

Prefectul judeţului Braşov a declarat că pe timpul nopţii acţiunea a fost întreruptă, iar echipele de cercetare s-au retras după lăsarea întunericului, urmând să revină în zonă în cursul dimineţii de duminică pentru reluarea cercetărilor.

Potrivit sursei citate, ancheta în acest caz este coordonată de către procurorul general Sorin Vasilache, din cadrul Parchetului Curţii de Apel Braşov, precum şi de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS).

În ceea ce priveşte cadavrul pilotului Mircea Crăciun, prefectul de Braşov, Mihai Mohaci, a spus că acesta a fost găsit în carlingă, însă nu este întreg.

CITEŞTE ŞI Cadavrul pilotului Mircea Crăciun a fost găsit. Sora sa: Procurorii sunt acolo şi nu avem acces

Tot sâmbătă seară, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, căpitanul Ciprian Sfreja, a declarat pentru Mediafax că epava planorului şi cadavrul pilotului au rămas la locul respectiv, însă zona este în continuare izolată.

Cadavrul nu a fost ridicat pentru că s-a lăsat noaptea şi transportul acestuia într-o zonă atât de abruptă ar fi pus în pericol vieţile membrilor echipelor de intervenţie. Nici cu elicopterul nu s-a putut interveni în această zonă, iar duminică, în condiţii de siguranţă, se va continua acţiunea„, a declarat Sfreja.

Echipele de intervenţie au găsit, sâmbătă la prânz, în zona Muchia Cheii, din Masivul Postăvarul, epava planorului pilotat de Mircea Crăciun şi dispărut în 6 august, aproximativ în aceeaşi zonă, după ce un turist a anunţat la 112 că a văzut bucăţi dintr-un planor. În interiorul epavei a fost găsit cadavrul în stare avansată de descompunere al pilotului Mircea Crăciun.