Planorul dispărut: Pilotul este căutat de 1.200 de persoane

Căutările pilotului planorului dispărut continuă și marți, la operațiune participând 1.200 de forțe alcătuite din pompieri, jandarmi montani, salvamontiști, polițiști, militari, pădurari și voluntari, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

11 aug. 2015, 08:58
Planorul dispărut: Pilotul este căutat de 1.200 de persoane

Echipele de salvatori au la dispoziție 181 de vehicule, autospeciale de teren și șenilate. Un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al MAI se află la dispoziția echipelor de la sol, fiind pregătit să acționeze în caz de nevoie, potrivit unui comunicat emis de MAI.

Misiunile de căutare se derulează marți pe mai multe trasee montane din județele Harghita, Covasna, Argeș, Buzău, Prahova, Brașov, Bacău și Vrancea.

Traseele au fost stabilite în urma ședinței operative care a avut loc luni seară la nivelul punctului mobil de comandă din județul Brașov, la care au participat reprezentanții tuturor structurilor implicate în misiunea de căutare.

În seara zilei de 6 august, în jurul orei 21,50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de ROMATSA despre faptul că un planor care a decolat în jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Citeşte şi: ULTIMELE IMAGINI cu planorul dispărut în munţi. Unde s-ar putea afla EPAVA VIDEO