Planta care alungă țânțarii. Și Monica Tatoiu o are în grădină: „Recomand, este excelentă”

Planta care alungă țânțarii. În sezonul cald, multă lume se confruntă cu aceste mici creaturi, dar care dau bătăi mari de cap. Din fericire, avem soluții pentru a-i ține la distanță, iar una dintre ele este lantana, o plantă exotică care promite să îndepărteze țânțarii de locuință.

26 aug. 2023, 14:22
Planta care alungă țânțarii. Și Monica Tatoiu o are în grădină: „Recomand, este excelentă”
Monica Tatoiu are planta care alungă țânțarii

Planta care alungă țânțarii. Monica Tatoiu și-a transformat locuința într-un adevărat colț de rai, cu o grădină luxuriantă, de unde nu lipsesc arborii și arbuștii de diferite specii și plantele de tot felul. Printre ele se regăsește și lantana, care, pe lângă frumusețea și aroma deosebită pe care o împrăștie în jurul ei, este și un excelent repelent, care ține țânțarii la distanță.

Munca cu pământul este minunată, dar dacă nu iubești pământul și iubești numai sticla (de băutură n.r.), nu o să fii un grădinar bun niciodată. Nu vă pot spune ce am pățit cu ăsta, nu găsesc… și atunci eu, cu Doina, cu Tatoiu, cu cine mai găsim și nici să tundă de iarba nu găsești, decât la niște prețuri, de zici că i-ai luat de la Luvru.”, a declarat Monica Tatoiu în cadrul unei emisiuni TV.

Citește și: Monica Tatoiu cere legalizarea drogurilor uşoare şi a prostituţiei: „Mai bine controlezi, decât să trimiţi la puşcărie nişte puşti de 16 ani, care nu înţeleg”

Planta care alungă țânțarii

Femeia de afaceri are în grădina casei sale o plantă pe care o iubește foarte mult. Este vorba de lanatana, o plantă pe care Monica Tatoiu o recomandă tuturor: ”Ăsta e lantana, pe care vi-l recomand. Lantana este excelentă și este plantă perenă, alungă țânțarii.

Lantana este o plantă exotică, originară din America de Sud și Africa. Cele mai cunoscute specii sunt Lantana camara (singura specie crescută în interior)/Lantana hybrida, Lantana montevidensis (ideală pentru coșurile suspendate).

Această plantă multicoloră aparține familiei Verbenacee, iar în lume există peste 150 de specii. Culorile florilor pot varia de la alb, galben, portocaliu, roz, roșii sau albastru deschis – mov. Pe parcursul ciclului de viață, inflorescențele își schimbă coloritul.

Lantana se dezvoltă bine în climate calde și iubește solul bine drenat. Acest arbust se folosește adesea în peisagistică, fiind excelent pentru decorarea grădinilor.

Planta este adesea folosită pentru a crea margini, garduri vii sau pentru umplerea spațiilor libere. Poți folosi acest arbust și ca plantă izolatoare și pentru a crea umbră sau pentru a proteja alte plante de soare și vânt.

Este o specie foarte apreciată de către fluturi și atrage ca un magnet păsările insectivore precum ciocârlia sau vrăbiile. De asemenea, are un efect repelent, așa că va ține departe țânțarii de locul în care este plantată.