Planta care luptă împotriva cancerului

Nepretenţioasele gălbenele pot fi întâlnite pe marginea drumurilor şi pe lângă garduri. Adesea, sunt cultivate și în scop ornamental, în grădini, unde înfloresc de la sfârşitul primăverii şi până la începutul toamnei. Puțini sunt însă cei care știu că aceste flori galbene sunt o sursă pentru sănătate.

RomaniaTV.net
03 mart. 2016, 10:35
Planta care luptă împotriva cancerului

Este bogată în antioxidanți

Antioxidanții sunt ingredientele care dau culoarea galbenă acestei flori și cei care reduc efectele radicalilor liberi – molecule care pot deteriora celulele pielii. Pericolul principal al radicalilor liberi este că pot modifica ADN-ul și cauza cancer.

Citeşte şi  Amestecă aceste 3 ingrediente şi nu mai trebuie să te temi vreodată de cancer

Reduce inflamația

Aplicarea unui unguent cu gălbenele poate ajută la reducerea inflamației cauzată de radioterapie. Acesta scade riscul apariției dermatitei din cauza radiațiilor, la persoanele care au cancer de sân.

Citeşte şi  Băutura miraculoasă care te poate scăpa de cancer

Accelerează cicatrizarea rănilor

Gălbenelele sunt excelente și când vine vorba de tratarea rănilor și a tăieturilor. Tratamentele pe bază de gălbenele sunt antiinflamatoare, antiseptice și antifungice, iar uleiul de gălbenele este adesea folosit pentru trata răni, ulcere, erupții cutanate – inclusiv cele provocate de scutece, eczeme.

Citeşte mai mult pe click!pentrufemei.ro