Plantaţie indoor de canabis, descoperită în Bucureşti. Nouă traficanţi, reţinuţi

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de la poliţie judiciară au descoperit o plantaţie indoor de canabis, iar nouă persoane au fost reţinute şi duse în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

15 mai 2014, 13:03
Plantaţie indoor de canabis, descoperită în Bucureşti. Nouă traficanţi, reţinuţi

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cadrul investigaţiilor derulate în trei dosare penale, au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, ocazie cu care au fost găsite o plantaţie indoor de canabis (15 plante aflate în stare de maturitate), precum şi peste un kilogram de canabis uscat, în total.

Totodată, au fost descoperite şi diferite cantităţi de droguri de mare risc: comprimate Methadonă, comprimate Ecstasy şi heroină adusă din Turcia, notează Agerpres.

De asemenea, au fost ridicate mai multe sume de bani obţinute din vânzarea drogurilor, precum şi telefoane mobile folosite la comiterea infracţiunilor.

Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă că persoanele faţă de care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au vândut, în perioada noiembrie 2013 – mai 2014, diferite cantităţi de droguri de risc şi droguri de mare risc, pe teritoriul Capitalei.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a nouă inculpaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc. Cu privire la unul dintre inculpaţi s-a reţinut şi infracţiunea de deţinere de droguri de risc şi de mare risc, fără drept, în vederea consumului.

Cei nouă inculpaţi au fost duşi joi la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.