Plante care reglează menstruaţia

Ciclul menstrual neregulat reprezintă un indice al sănătății aparatului genital, care arată că ceva este în neregulă. Devine un motiv de îngrijorare în special în momentul în care îți dorești să devii mamă, deoarece duce și la probleme de fertilitate. Puterea tămăduitoare a plantelor poate veni în ajutorul tău!

08 aug. 2017, 08:35
Plante care reglează menstruaţia

Mărar

Datorită efectului mineralizant și revitalizant, mărarul este un stimulent și un reglator hormonal foarte puternic. Se utilizează ca adjuvant și în amenoree, sterilitate și menopauză prematură. Ca remediu, se ia câte o linguriță de tinctură obținută din semințe de mărar, de 4 ori pe zi, în 200 ml de apă.

Primulă

Primula este o plantă cu numeroase puteri terapeutice, printre care se numără ameliorarea problemelor menstruale. Bogată în acizi grași, precum acidul gamma-linolenic, are efect antiinflamator. Se recomandă utilizarea zilnică a 3-6 capsule care conțin acest ulei.

Aloe vera

Folosită de obicei pentru tratarea arsurilor și pentru vindecarea afecțiunilor pielii, aloe vera este totodată și un stimulent al uterului, fiind benefică în reglarea ciclului menstrual. Studiile au arătat că poate spori și fertilitatea, deoarece are un efect pozitiv asupra ovarelor.

Lemn dulce

Această plantă are abilitatea de a imita estrogenul, care joacă un rol important, îngroșând mucoasa uterului și ajutând-o astfel să fie pregătită pentru fertilizare. Ca remediu, este folosită tinctura de lemn dulce, datorită intensei acțiuni hormonale. Se administrează câte o linguriță, într-un pahar cu apă, de 4 ori pe zi, într-o cură de minimum 21 de zile.

Ghimbir

Remediu chinezesc folosit de mii de ani, ghimbirul te poate ajuta să îți reglezi ciclul menstrual. Conform studiilor, o cantitate de 5 g de ghimbir pe zi este suficientă. Îți poți prepara o infuzie dintr-o cană cu apă și o bucată de 4-5 cm de rădăcină de ghimbir sau o limonadă, la care să adaugi o linguriță de ghimbir ras.

Lucruri pe care ar trebui să le știi despre ciclul menstrual