CANABIS, crescut pe muzica lui Vivaldi. DIICOT a făcut o captură record de droguri

Reţineri după lovitura dată traficanţilor de droguri. 21 de oameni au ajuns după gratii după ce procurorii DIICOT au confiscat aproape 40 de kilograme de substanţe stupefiante, maşini de lux şi sute de mii de lei. Anchetatorii au descoperit şi o veritabilă fermă de droguri, unde plantele de canabis erau crescute pe muzica lui Vivaldi.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 08:18
CANABIS, crescut pe muzica lui Vivaldi. DIICOT a făcut o captură record de droguri

În Capitală, oamenii legii au descoperit o hală unde reţeaua ce acţiona în toată ţara creştea canabis. Traficanţii erau adevăraţi experţi în agricultură. Potrivit România TV, canabisul era cultivat pe muzica lui Vivaldi, ca să accelereze creştere plantelor.

Membrii reţelei din Sibiu cumpărau drogurile de pe internet, de la suspecţii din Bucureşti, care la rândul lor făceau comenzi în străinătate. În urma percheziţiilor, oamenii legii au confiscat o cantitate impresionantă de droguri.

„Membrii grupării acţionau în municipiile Sibiu şi Bucureşti. Acuzaţiile care li se aduc sunt trafic de droguri de risc şi de mare risc şi constituire în grup infracţional în vederea săvârşirii acestui gen de infracţiuni. Au fost confiscate sume de bani şi cantităţi însemnate de droguri de la domiciliile suspecţilor: canabis, droguri etnobotanice şi droguri sintetice”, a declarat subcomisarului Sebastian Veştemean, şeful Serviciului local al DIICOT, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, traficanţii vindeau drogurile pe Internet, dar nu numai, clienţilor, care nu erau doar tineri, ci şi persoane de peste 30 de ani. Practic, actualul grup de traficanţi a preluat clienţii unei alte grupări care a fost destructurată în ianuarie anul trecut. Drogurile erau vândute pe stradă şi în cluburi din Sibiu.

Citeşte şi: Percheziţii în Gorj, Mehedinţi, Dolj şi Timiş. Şase traficanţi de droguri au fost reţinuţi

Procurorii au reuşit că confişte peste 40 de kilograme de droguri, care urmau să ajungă pe piaţă.

„Este cel mai important grup destructurat de anul acesta. Având în vedere numărul mare de suspecţi şi bunurile confiscate în urma percheziţiilor este unul dintre cele mai importante de la nivelul judeţului Sibiu. Reţeaua s-a extins începând cu luna ianuarie 2013, când a fost destructurată o altă reţea la Sibiu. Practic, ei au intrat pe locul lăsat liber de cei arestaţi de noi atunci”, a afirmat Sebastian Veştemean.

Politiştii au ridicat în urma percheziţiilor şi 7 autoturisme de lux. Toate maşinile vor fi confiscate pentru că se presupune că au fost cumpărate din bani ce provin din vânzarea de droguri 00.15.

21 de oameni au fost reţinuţi pentru 24 de ore.