Plante şi soluţii naturale care au efect anticancer

Știai că podbalul, o plantă des utilizată la noi, este folosită de chinezi în scheme de tratament care combat cancerul? Alături de această plantă sunt și altele care au puteri antitumorale.

RomaniaTV.net
22 nov. 2016, 13:00
Plante şi soluţii naturale care au efect anticancer

Farmacia naturistă oferă remedii miraculoase care combat numeroase afecțiuni și nu puține sunt și pentru cancer. Specialiștii fitoterapeuți atrag atenția că leacurile din plante trebuie administrare cu grijă și numai după ce un medic cu specializare în fitoterapie și-a dat acordul. Printre cele mai eficiente în tratamentul cancerului se numără turmericul, ganoderma, propolisul și lista poate continua.

Turmericul, rădăcina-minune

Cunoscut și cu numele de curcuma, turmericul este o rădăcină care protejează ficatul, fiind și un valoros antioxidant și antiinflamator. Astfel, turmericul protejează colonul de radicalii liberi din aer (toxinele din mediul înconjurător), care deteriorează structura AND-ului. Specialiștii spun că acțiunea acestei rădăcini este vizibilă în toate fazele bolii, chiar și în metastaze.

Citeşte şi  Tipurile de cancer care recidivează cel mai des

Ginsengul chinezesc este un remediu valoros

Specialiștii în fitoterapie recomandă pentru tratarea cancerului și remediile ayurvedice (din medicina tradițională indiană), cum este ashwaganda sau ginsengul chinezesc. Acesta este cunoscut pentru proprietățile sale benefice în tratarea bronșitelor, anemiei, artritei și ulcerelor.

Planta mai este cunoscută și pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și radioprotectoare și imunomodulatoare. Se crede că ginsengul chinezesc poate reduce efectele negative ale radioterapiei și a unor agenți utilizați în chimioterapie.

Polenul și mierea întăresc corpul afectat de cancer

Produsele stupului sunt și ele ajutoare valoroase în lupta cu maladiile. Numeroase studii au evidențiat efectele antitumorale ale propolisului, păsturii, polenului și mierii. Și s-a descoperit că acestea stimulează imunitatea și inhibă creșterea tumorilor maligne. De exemplu, mierea, consumată de femeile cu cancer de sân are rol de reducere a riscului de recidivă.

Cafeaua, murăturile şi alcoolul cresc riscul apariţiei cancerului!