Plantele care îți protejează curtea și grădina de șoareci. Rozătoarele vor sta cât mai departe de ele

Există plante care îți pot proteja curtea de orice fel de rozătoare, inclusiv șoareci. Dacă ai astfel de probleme, trebuie să apelezi la ele.

22 apr. 2023, 08:35
Plantele care îți protejează curtea și grădina de șoareci. Rozătoarele vor sta cât mai departe de ele
Plantele care te scapă de șoareci

Plantele care îți protejează curtea și grădina de șoareci sunt foarte ușor de găsit. Unele pot fi cumpărate din comerț, iar altele pot fi crescute de tine, sau pot fi găsite în păduri. Orice rozătoare va sta departe de acestea.

Plantele care te scapă de șoareci

Dacă locuiți la curte și nu puteți scăpa de șoareci, trebuie să știți că, pe lângă produsele toxice din comerț, există și soluții naturale. Trebuie să folosești aceste plante, iar rezultatele vor apărea imediat.

Citește și: Dieta care te ajută să scapi rapid de kilogramele acumulate în perioada Paștelui

Una dintre aceste plante este narcisa. Nu floarea în sine te scapă de rozătoare, ci bulbul, deci își va face efectul pe parcursul întregului an.

Socul este și el de mare ajutor. Mirosul său îi izgonește pe șoareci imediat. Trebuie doar să adaugi câteva crenguțe de soc prin grădină, iar rozătoarele vor dispărea numaidecât.

Lista continuă cu mușețelul. Trebuie doar să împărștiați florile în găurile șoarecilor sua prin curte. Și coriandrul are astel de beneficii. El poate fi semănat în locurile unde rozătoarele apar cel mai des sau, dacă nu doriți să îl plantați puteți pune crenguțe pe trunchiurile copacilor sau în diferite părți ale grădinii.

Citește și: Ce beneficii îți aduce un aparat de cafea cu capsule

Și menta poate fi de mare ajutor datorită mirosului. Aceasta te scapă de șoareci, dar și de țânțari, molii și furnici.

Sulfina albă, plantă cu un miros puternic, trebuie să fie plantată lângă răsaduri pentru ca rozătoarele să nu atace recolta.

Pelinul este foarte amar, iar dacă îl plantezi în grădină recolta va fi protejată și extrem de bogată.