Plănuia un MASACRU similar tragediei din Colorado, la premiera unui film din seria Twilight VIDEO

Un tânăr din statul american Missouri a fost arestat după ce poliţia a aflat că plănuia un masacru la cinematograful în care va fi proiectat în premieră ultimul film din franciza "Twilight".

RomaniaTV.net
17 nov. 2012, 16:37

Blaec Lammers, în vârstă de 20 de ani, a fost acuzat că a pus la cale un complot pentru a deschide focul în cinematograful din localitatea Bolivar (Missouri), duminică, când va avea loc premiera ultimului film din această serie cu vampiri, intitulat „Saga Amurg: Zori de Zi – Partea II/ The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2″, informează contactmusic.com.

Tânărul a fost arestat vineri după ce mama sa a contactat poliţia. Femeia a spus că este îngrijorată că fiul ei a cumpărat arme silimare cu cele folosite în timpul masacrului din cinematograful din Colorado, din timpul premierei celui mai recent film din franciza „Batman” – „Cavalerul Negru. Legenda renaşte/ The Dark Knight Rises”.

Lammers este acuzat că a cumpărat arme şi peste 400 de cartuşe, punând la cale un masacru similar celui din 12 iulie, din cinematograful din Colorado, în care şi-au pierdut viaţa 12 persoane şi au fost rănite 57.

El le-a spus poliţiştilor că a cumpărat un bilet pentru premiera filmului „Saga Amurg: Zori de Zi – Partea II”, care va avea loc duminică, la cinematograful din Bolivar.

Tânărul a fost arestat şi aşteaptă să fie judecat. În cazul său, a fost stabilită o cauţiune de 500.000 de dolari.

Franciza „Twilight” are la bază romanele scriitoarei Stephenie Meyer, care au fost traduse în 37 limbi şi s-au vândut în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial.

Primele patru lungmetraje din franciza de succes „Twilight” – au obţinut împreună încasări de 2,5 miliarde de dolari.

Americani au deja experienţa unui precedent  şocant – atacul din Colorado, comis de James Holmes, un tânăr de 24 de ani, care a ucis 12 persoane şi a rănit 58, după ce a deschis focul în sala de cinematograv din Denver, unde spectatorii vizionau filmul abia început. Pentru Holmes, care era deghizat în personajul Jocker, duşmanul lui Batman, acuzarea a cerut pedeapsa cu moartea.