PLANUL B. Combinatul Oltchim ar putea fi condus de un manager român. Vezi despre cine este vorba

Combinatul Oltchim ar putea fi condus de un manager român până în momentul în care societatea va fi scoasă din nou la vânzare. Potrivit România TV, Ministerul Economiei l-ar susţine pentru acest post pe actualul şef al CET Govora, Mihai Bălan.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 06:47

Marţi, la ora 13.00, are loc Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a hotărî componenţa noii conduceri a combinatului Oltchim. Potrivit România TV, Ministerul Economiei l-ar susţine pe Mihai Bălan, în prezent şef la CET Govora, o societate care are sediul chiar în Râmnicu Vâlcea, unde se află şi societatea Oltchim.

Mihai Bălan a fost director 35 de ani. Este unul dintre puţinii directori din România care îl bate la capitolul longevitate pe fostul director de la Oltchim, Constantin Roibu.

Reprezentanţii guvernamentali au luat în calcul şi varianta aducerii unor manageri  din străinătate. În vară, cel mai vehiculat nume de companie care să preia administrarea specială a Oltchim a fost cel al firmei Alvarez & Marsal, una dintre cele mai mari companii din lume specializate în re­structurare. Potrivit România TV, guvernanţii au renunţat la această variantă din cauza costurilor prea mari: undeva la un milion de euro ar fi urmat să primească societatea străină care ar fi condus Oltchim pentru numai 6 luni, cu condiţia să aducă această societate pe profit sau măcar să nu mai aibă pierderi mari.

 

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni seara, că licitaţia pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim a fost anulată, iar procesul de privatizare a combinatului a eşuat.Circul declanşat acum mai bine de 10 zile trebuie să înceteze„, a avertizat premierul Victor Ponta. Primul-ministru a mai anunţat că ministrul Economiei va solicita CA al Oltchim numirea unui nou director general „care să nu fie sub influenţa noii conduceri”, urmând ca după discuţii cu toţi creditorii principali, joi să fie prezentat planul de relansare a Oltchim.

Ministrul Economiei va solicita CA al Oltchim numirea unui nou director general care să nu fie sub influenţa noii conduceri şi care să pune stăpânire asupra documentelor societăţii, care se află acum într-o derivă evidentă”, a spus Ponta.