Sindicat: Planul de AMENZI încă există în Poliţia Română

Deși suntem în anul 2017, la 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, constatăm că actul managerial în Poliția Română nu numai că lipsește cu desăvârșire, dar are erori foarte mari, susține Sindicatul Europol.
Iulian Tudor
26 iun. 2017, 10:34
Sindicat: Planul de AMENZI încă există în Poliţia Română

Agenții de poliție din stradă în loc să fie sprijiniți și coordonați de șefi pentru ca eficiența lor să fie și mai mare, apar de pe o zi pe alta, tot felul de șefi care vor să se remarce. Însă nu este vorba despre o dorință de remarcare ce ține de expertiză profesională, ci este vorba despre „căprărie”, „aroganță” și bineînțeles „impunere” din partea acestora, scrie sindicateuropol.ro

Acest tipar de comportament nu este inventat de noi ci este sesizat de către membrii noștri de sindicat aproape zilnic, spunându-ne că șefii lor mai rău îi încurcă decât să îi ajute. Într-un fel este de înțeles că acești șefi își doresc să iasă în evidență, pentru că trebuie cumva să își justifice salariul de 5000-6000 lei și atunci primul instrument la îndemână este acela de a-și da cu părerea în privința muncii altora.

Citeşte şi Dosar penal pentru purtare abuzivă în urma incidentului dintre Cristian Boureanu şi poliţişti

Un caz concret că mentalitățile comuniste nu au dispărut, deși avem de-a face cu un șef tânăr, este cazul agenților de poliție din cadrul Poliției Municipiului Piatra Neamț, atât de la ordine publică cât și de la rutieră. Rapoartele de activitate ale acestora, sunt „evaluate” de către un frustrat subcomisar, care în birou fiind, în poziția șezând, își dă cu părerea și stabilește că agenții de poliție au fost la prea puține apeluri 112, au legitimat prea puține persoane și au dat mult prea puține amenzi. Concluzia acestuia este că…agenții de poliție nu își justifică activitatea!

Pentru a înțelege mai bine ce inepții a stabilit acesta în documentul emanat, care din punctul nostru de vedere are valoare de hârtie igienică, facem următoarele precizări:

– conform prevederilor legale, activitatea polițiștilor este evaluată o dată pe an. Ca și comparație, activitatea magistraților este evaluată o dată la 3 ani. Și asta deoarece nu pot fi relevante rezultatele unui polițist după un serviciu de 8 ore;

– la apelurile 112 se intervine într-o medie de 10 minute, adică într-un timp foarte scurt, iar faptul că cetățenii din Piatra Neamț nu au sunat decât de 3 ori la serviciul de urgență 112, nu poate fi imputat polițiștilor. Mai rămâne ca polițiștii să își roage prietenii sau rudele să sune la 112 pe timpul serviciului lor pentru ca pe viitor să nu mai fie mustrați de superiorul lor. Iar ca și comparație, nici pompierii nu sunt certați de superiori dacă în schimbul de lucru nu au fost anunțate prin serviciul 112 incendii;

– categoriile de persoane care fac obiectul legitimării sunt expres prevăzute de procedurile interne iar dacă un polițist face exces de zel și legitimează aiurea persoane, este afectat sistemul de raportare SNRI de unde colegii din cadrul structurilor poliției judiciare își formează cercul de suspecți în cazul unor infracțiuni. Cu alte cuvinte, legitimarea persoanelor trebuie să aibă la bază una din condițiile prevăzute de procedură;

– contravențiile sunt aplicate doar în contextul în care polițistul constată prin propriile simțuri sau prin mijloace tehnice certificate și omologate încălcarea unor prevederi legale. Astfel, este absurd ca acest șef să aprecieze că polițiștii au aplicat prea puține amenzi și chiar apreciem că este vorba despre o instigare la comiterea infracțiunii de „abuz în serviciu” din partea subcomisarului. Dacă un polițist a constat 2 sau 3 contravenții, este ilegal să îl determini sau să îl obligi să aplice amenzi „din burtă”.

Citeşte şi Aproape şapte sute de şoferi depistaţi de poliţişti conducând sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, într-o săptămână

Ce nu spune însă acest șef, este că în intervalul schimbului de lucru în care acești polițiști și-au exercitat atribuțiile de serviciu, nu au fost înregistrate fapte de natură penală și nici accidente rutiere. Acest lucru dovedește că polițiștii și-au făcut simțită prezența în teren. Și să nu uităm că principala atribuție a polițiștilor este reprezentată de PREVENIRE!

Așadar, acest document reprezintă dovada vie că azi, în Poliția Română, există un „plan de amenzi”. Mai rău este că acest comportament este tolerat de către inspectorul șef al IPJ Neamț, cms. șef Costel Paul Tablan, dar implicit și de conducerea IGPR care „se face că plouă” când vine vorba despre astfel de cazuri.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
Cum arată cel mai elegant oraș din Europa! Se află în Portugalia și are o frumusețe aparte
Bzi.ro
Anca Serea și-a făcut de cap, alături de fiica ei, în club! S-au dezlănţuit în club până-n zori!
Fanatik.ro
Cât costă o Dacia 1300 utilizată de miliția din perioada comunistă. Un astfel de model a fost scos la vânzare, iar prețul e unui complet neașteptat.
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu! Judecătorul a luat decizia. Scapă de...
Playtech.ro
Cum eşti păcălit când iei vacanţă all-inclusive? Hotelierii ies mereu în câştig
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Puterea reală a președintelui României: ce spune Constituția
wowbiz.ro
Primul tur al alegerilor prezidențiale se poate contesta la CCR. Informații de ultimă oră
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Evz.ro
Cutremur după alegeri. Demisie în bloc, haos pe scena politică
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Când se măresc alocațiile copiilor. Ce trebuie să știe toți părinții
Cancan.ro
Județul în care George Simion a luat mai mult de jumătate din voturi. Surpriză! Cine s-a născut aici
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
A murit unul dintre cei mai mari actori. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Traian Băsescu, despre varianta în care George Simion devine președintele României: "Ar fi groaznic"
Prima reacție a lui Putin după rezultatul obținut de George Simion la prezidențiale
MediaFlux
Taxa obligatorie pentru toți șoferii din România! Trebuie achitată în mai puțin de 24 de ore altfel primești amendă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Legendarul Skype a încetat oficial să funcționeze: cum să salvezi chat-urile și fișierele