Planul de evadare al lui Putin în cazul în care pierde războiul! Care sunt țările unde vrea să se retragă

Vladimir Putin are un plan salvator în cazul unei înfrângeri. Un apropiat al liderului de la Kremlin, a dezvăluit că președintele Rusiei are de gând să fugă în Venezuela sau Argentina dacă va pierde războiul, iar proiectul a fost numit neoficial "Arca lui Noe".

07 dec. 2022, 22:33
Planul de evadare al lui Putin în cazul în care pierde războiul! Care sunt țările unde vrea să se retragă

Președintele rus Vladimir Putin are un plan de scăpare în cazul în care Rusia pierde războiul pe care l-a început în Ucraina în februarie, a declarat miercuri un fost redactor de discursuri al șefului de la Kremlin, potrivit publicației americane Newsweek.

Abbas Gallyamov a declarat că o sursă de încredere i-a spus că Kremlinul a elaborat încă din primăvară un plan de rezervă pentru o eventuală înfrângere în Ucraina, care presupune ca Putin și conducerea sa de vârf să fugă în Venezuela.

Citiți și: Putin spune că ameninţarea unui război nuclear este în creştere: „Nu am înnebunit, suntem conștienți ce sunt armele nucleare!”

„De obicei, nu redau povești din interior, dar astăzi voi face o excepție. În primul rând, am prea multă încredere în sursă, iar în al doilea rând, informația este foarte suculentă”, a scris Gallyamov pe canalul său de Telegram.

Potrivit lui Gallyamov, care este și analist politic, proiectul a fost numit neoficial „Arca lui Noe”.

Argentina și Venezuela s-ar număra printre principalele opțiuni de fugă a lui Putin, dar China a fost luată în considerare în primele etape ale discuțiilor.

„După cum sugerează și numele [Arca lui Noe], este vorba despre găsirea unor noi ținuturi unde te poți duce în cazul în care devine complet inconfortabil în țara ta natală. Anturajul liderului nu exclude ca acesta să piardă războiul, să piardă puterea și să fie nevoit să se evacueze de urgență undeva”, a scris Gallyamov, care trăiește în exil în Israel din 2018.

El a declarat că sursa sa i-a spus că Yury Kurilin, vicepreședinte și șef de personal al companiei energetice ruse Rosneft, este „omul de pe teren” care face toate aranjamentele pentru o eventuală evacuare în Venezuela.

„În vară, el a demisionat în mod oficial de la [Rosneft] și acum se dedică în întregime „Arcei lui Noe””, a scris Gallyamov. „El are cetățenie americană și relații bune. A absolvit Universitatea Hayward din California [și] a lucrat în structurile BP, inclusiv în poziția înaltă de director al afacerilor corporative”.

O căutare efectuată de Newsweek a descoperit că Kurilin era încă listat ca vicepreședinte și șef de personal al Rosneft pe site-uri, inclusiv pe pagina de profil a companiei din Wall Street Journal.

„Din nefericire, sursa mea nu cunoaște alte detalii, însă ceea ce s-a spus este suficient pentru a înțelege: când ei [Rusia] spun că ‘totul decurge conform planului’, este logic să se clarifice care dintre ele. Se pare că au mai mult de un plan”, a conchis Gallyamov.

Citiți și: Anunțul așteptat de toată omenirea! Putin anunță cât timp va mai dura războiul