Planul PSD pentru a amâna alegerile pentru 2021. Localele la 6 luni după terminarea stării de alertă UPDATE

Publicat: Miercuri, 13 Mai 2020 09:09 // Actualizat: Miercuri, 13 Mai 2020 14:09 // Sursa: romaniatv.net

PSD a introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor un proiect de lege prin care alegerile locale ar urma la şase luni după terminarea stării de urgenţă sau a celei de alertă, data acestor alegeri urmând a fi stabilită de Parlament. Votul dat de deputaţi e decisiv, în caz de adoptare iiţiativa fiind trimisă lui Klaus Iohannis pentru promulgare, anunţă Adevarul.

UPDATE. Camera Deputaților a modificat miercuri, în calitate de for decizional, OUG privind alegerile locale astfel încât alegerile locale pot avea loc în termen de 6 luni de la data expirării stării de alertă și data se stabilește cu cel puțin 75 de zile înaintea votării de către Parlament.

Varianta adoptată de Parlament prevede că:

1. Procedurile privind organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se iniţiază în termen de 6 luni de la data expirării duratei stării de urgenţă sau stării alertă.

2. Data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se stabileşte prin lege organică, cu cel puțin 75 de zile înaintea votării.

Proiectul de lege care ar trebui să adopte OUG dată de Guvern privind prelungirea mandelor primarilor a fost modificat din nou de aleşii PSD. Astfel, social-democraţii au adoptat mai multe amendamente în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

De exemplu, PSD a stabilit că alegerile privind localele „se iniţiază în termen de 6 luni de la data expirării stării de urgenţă sau a stării de alertă". Anterior, alagerile erau stabilite la maxim şase luni de la terminarea stării de urgenţă.

De asemenea, PSD nu vrea să renunţe nici în ceea ce priveşte stabilirea datei alegerilor. Social-democraţii vor ca Parlamentul să stabilească data, cu cel puţin 75 de zile înainte de votare, nu Guvernul. Mandatele aleşilor locali vor fi prelungite cu şase luni de la încetarea stării de urgenţă sau stării de alertă.

Citeşte şi: Camera Deputaţilor: Moţiunea simplă împotriva lui Florin Cîţu va fi supusă miercuri votului plenului

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri locale PSD stare de alertă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H