PROMISIUNI ELECTORALE: Planurile PSD şi PNL cu pensiile şi salariile românilor

PSD și PNL se întrec în promisiuni pentru 2017. Cele două partide își pun la punct programele de guvernare, iar în centrul acestora se află pensiile și salariile românilor. PNL vrea o lege a salarizării unitare bazată pe profesionalism și salarii mai mari pentru funcționarii publici și aleșii locali. În timp ce PSD promite majorarea punctului de pensie și scăderea CAS.

27 aug. 2016, 11:27
PROMISIUNI ELECTORALE: Planurile PSD şi PNL cu pensiile şi salariile românilor

Printre măsurile pe care le pregătesc liderii PSD pentru programul lor de guvernare se numără majorarea punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu pe economie. Ei promit şi reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, dar vorbesc şi despre o cotă progresivă care să înlocuiască cota unică, astfel încât, cei cu venituri mai mici să plătească şi impozite mai mici.

Mai promit şi măsuri în educaţie şi sănătate pentru a îmbunătăţi viaţa românilor.

Pe de altă parte, PNL promite majorarea salariilor funcţionarilor publici cu 22 la sută. De asemenea vizate sunt şi salariile aleşilor locali. Aceştia îşi doresc să fie bazată pe profesionalism şi legea salarizării unitare. PNL mai promite un cod al incopatibilităţilor astfel încât să fie clar pentru toţi aleşii în ce situaţii ar fi incompatibili sau în ce situaţii s-ar afla în conflict de interese.

PNL mai doreşte şi simpllificarea măsurilor pentru a putea atrage mai multe fonduri europene.

Citeşte şi Cel mai mare fond de pensii din lume a raportat o pierdere de 52 miliarde de dolari