Planul Roşu de Intervenţie în Timiș după un accident cu un TIR şi un autobuz. O șoferiță beată s-a răsturnat cu mașina, în timp ce era urmărită de Poliție în Arad

Autorităţile din judeţul Timiş au declanşat, marţi, Planul Roşu de Intervenţie în urma unui accident rutier care s-a produs la Sânandrei şi în care au fost implicate un TIR şi un autobuz. Traficul pe DN 69 este oprit pe ambele sensuri. Primele informaţii arată că sunt 11 victime, între care şi şoferul autobuzului, care este încarcerat. Şoferul TIR-ului, cetăţean turc, ar fi vrut să întoarcă autotrenul. Iar în Arad, o femeie de 28 de ani, din Arad, beată la volan, s-a răsturnat cu mașina în sensul giratoriu de la Dedeman, după ce Poliția a urmărit-o de la Boul Roșu.

23 ian. 2024, 15:02
Planul Roşu de Intervenţie în Timiș după un accident cu un TIR şi un autobuz. O șoferiță beată s-a răsturnat cu mașina, în timp ce era urmărită de Poliție în Arad

Planul Roşu de Intervenţie în Timiș după un accident cu un TIR şi un autobuz. ”TIR-ul a vrut să întoarcă pe DN 69 la kilometrul 8 şi se pare că a intrat în coliziune cu un autobuz care avea pasageri şi circula dinspre Orţişoara. Toate victimele sunt din autobuz şi şoferul de altfel, pe care echipele de intervenţie îl extrag din autovehicul. Şoferul TIR-ului este cetăţean turc”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Citește și: COD RUTIER 2024 Ce amenzi riscă şoferii dacă sunt prinşi fără acte în original. S-a schimbat legea!

Pentru asigurarea asistenței medicale de urgență tuturor persoanelor implicate, la nivelul județului Timiș a fost activat Planul Roșu de Intervenție La locul evenimentului au fost alocate: trei mașini de stingere, trei echipaje de descarcerare, trei autospeciale pentru transport victime multiple, o ambulanță SMURD și nouâ ambulanțe SAJ, două microbuze (pentru preluare personal medical) și un elicopter SMURD”, a transmis IGSU. Ulterior, resursele au fost suplimentate cu patru ambulanțe SMURD, dintre care una cu medic. „La nivelul ISU Timiş s-a activat Planul roșu de intervenție ca urmare a unui accident rutier produs pe DN 69, între un autobuz, în care se aflau 18 persoane, dintre care, conducătorul a rămas încarcerat, și un autotren, în care se afla doar conducătorul. Din primele informații, au rezultat 11 victime (cei doi conducători și nouă pasageri din autobuz)”, a comunicat ISU Timiş.

Citește și: Accident grav în fața Palatului Parlamentului. O femeie a fost rănită

 

O șoferiță beată s-a dat peste cap cu mașina, în timp ce era urmărită de Poliție în Arad

O femeie de 28 de ani, din Arad, s-a răsturnat cu mașina în sensul giratoriu de la Dedeman, în timp ce era urmărită de poliţişti pentru că nu a oprit la semnalele acestora. Șoferița ar fi urcat la volan și ar fi condus deși se afla sub influenţa alcoolului şi a drogurilor.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, femeia a fost observată că circula „haotic” în zona centrală a oraşului, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acesteia pentru că nu a oprit la semnale.

„Maşina şi-a continuat deplasarea câţiva kilometri, până într-un sens giratoriu din municipiu, unde, după ce şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, s-a răsturnat. Conducătorul autoturismului – o femeie de 28 de ani, din Arad – nu a fost rănit, evenimentul fiind soldat exclusiv cu pagube materiale. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar testarea cu aparatul din dotare a indicat o valoare pozitivă pentru consum de substanţe psihoactive”, a informat IPJ.

Femeia a fost dusă la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi substanţelor consumate, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Totodată, femeia a fost amendată cu 2.640 de lei, pentru circulaţie pe contrasens, nerespectarea dispoziţiilor poliţistului rutier, nerespectarea semnificaţiei culorii roşu a semaforului, depăşirea liniei continue, conducere agresivă şi lipsa centurii de siguranţă.