Planul secret al lui Putin dezvăluit de Macron: a „decis să nu se oprească” în Ucraina

Putin ”a decis să nu se oprească” în Ucraina ”pentru că are nevoie de o victorie militară”, deşi ”şi-a dat seama că Ucraina nu se va supune”, avertizează Macron; el încearcă ”să obţină o victorie şi să vizeze o defilare militară glorioasă la 9 mai”

13 apr. 2022, 06:01
Planul secret al lui Putin dezvăluit de Macron: a „decis să nu se oprească” în Ucraina

Preşedintele francez în exerciţiu, Emmanuel Macron, estimează marţi că omologul său rus, Vladimir Putin, a ”decis să nu se oprească” în Ucraina, deoarece ”are nevoie, pentru el, de o victorie militară”, în pofida faptului că ”şi-a dat seama că Ucraina nu se va supune”, relatează AFP.

Daily Mail: Trupele ruse se îndreaptă spre Finlanda VIDEO

În acest context, oraşul Mariupol (est), asupra căruia se concentrează armata rusă, ”poate că este un punct de fixaţie, din cauză că este un simbol al Ucrainei care-i este refuzat”, apreciază şeful în exerciţiu al statului francez într-un interviu publicat de săptămânalul Le Point.

Concentrându-şi ofensiva în Donbas, Putin încearcă ”să obţină o victorie şi să vizeze o defilare militară glorioasă la 9 mai, o dată foarte importantă pentru el şi pentru Rusia”, apreciază Macron. În acest sens, ”eu cred destul de puţin în capacitatea noastră de a-l aduce la masa negocierilor pe termen scurt”, declară el.
Zelenski cere ajutor de urgenţă: Peste tot unde au ajuns, soldaţii ruşi s-au comportat la fel ca la Bucha”
Emmanuel Macron îşi justifică, în acest interviu, numeroasele discuţii la telefon cu Putin. ”Dacă nu mai vorbeşte cu nimeni, atunci nu ştim până unde poate să meargă. Este obsesia mea cu el, i-o spun de fiecare dată. Atunci când intri în acest ciclu de violenţe, cel mai greu este să te opreşti. Pericolul este să treacă în ireversibil”, declară preşedintele francez.

Cuvinte de război: Ucrainenii inventează verbul ”a macrona”, adică ”a se arăta foarte îngrijorat de o situaţie, dar a nu face nimic”, pentru a denunţa imobilismul francez faţă de invazia rusă

Ucrainenii au inventat cuvinte noi pentru a descrie realitatea în care se află de la 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina, iar unul dintre aceste cuvinte legate de război, publicate într-un dicţionar, pe reţele de socializare, este verbul ”a macrona”, după numele preşedintelui francez în exerciţiu Emmanuel Macron, care înseamnă ”a se arăta foarte îngrijorat de o situaţie, dar a nu face nimic”, relatează Le Parisien, citat de BFMTV.

Disperaţi de atitudinea lui Macron, ucrainenii au inventat verbul „a macrona”. Înseamnă „a fi îngrijorat de o situaţie, dar a nu face nimic”