Daily Mail: Trupele ruse se îndreaptă spre Finlanda VIDEO

Daily Mail relatează că trupele ruse se îndreaptă spre Finlanda, ţară care și-a anunțat intenţia de a adera la NATO în această vară.

12 apr. 2022, 21:01
Daily Mail: Trupele ruse se îndreaptă spre Finlanda VIDEO

Un videoclip postat pe rețelele de socializare arată că arme grele rusești, inclusiv sisteme de rachete, ar fi fost mutate la granița cu Finlanda. Două sisteme rusești de rachete de coastă pot fi văzute transportate pe un drum din partea rusă a graniței care duce la Helsinki, după cum o demonstrează şi indicatorul rutier care a fost prins în cadru. Videoclipul a apărut la câteva ore după amenințările Kremlinului cu privire la consecințele aderării țării la Alianța Nord-Atlantică.

Sistemele de rachete sunt probabil sisteme mobile de apărare de coastă K -300P „Bastion-P”, concepute pentru a distruge navele de suprafață, inclusiv portavioanele, scrie Daily Mail.

Citeşte şi Putin relochează aproape 100.000 de refugiaţi ucraineni în Siberia, Orientul Mijlociu şi chiar dincolo de Cercul Arctic

Finlanda a deținut statutul de ţară nealiniată timp de mai mulţi ani de zile, dar după invazia Rusiei în Ucraina și-a anunțat intenția de a se alătura NATO. Potrivit sondajelor de opinie, peste 80% dintre finlandezi consideră Rusia o amenințare la adresa statului. Alianța a garantat apartenența Finlandei și a Suediei la NATO şi, potrivit The Times , deciziile ar putea fi luate în această vară.

Citeşte şi Bild: Zelenski a refuzat să se întâlnească cu preşedintele Germaniei, din cauza legăturilor acestuia cu Rusia

Videoclipul cu vehicule ruseşti îndreptându-se spre graniţa cu Finalnda: