Planul-surpriză al Rusiei. Putin a început să folosească arme misterioase în războiul din Ucraina!

Rusia are de gând să schimbe tactica în războiul din Ucraina. Potrivit presei internaţionale, ruşii vor să folosească o nouă armă pentru a cuceri Kievul.

15 mart. 2022, 23:42
Planul-surpriză al Rusiei. Putin a început să folosească arme misterioase în războiul din Ucraina!

Planul-surpriză al Rusiei. Rusia vrea să cucerească vestitata capitală ucrainiană în stil mare, așa că vor arunca în luptă temutele sisteme de rachete balistice Iskander, care folosesc o muniție diferită în Ucraina: momeli care să eludeze radarele și păcălească rachetele ghidate cu infraroșu.

Planul-surpriză al Rusiei. Putin a început să folosească arme misterioase în războiul din Ucraina!

Dispozitivele au o lungime de aproximativ 33 de centimetri, forma unei săgeți și o coadă portocalie, potrivit unui oficial american din serviciile de informații, citat de New York Times. Potrivit acestuia, ele sunt dispersate de rachetele balistice cu rază scurtă Iskander lansate de forțele armate rusești asupra Ucrainei.

Fiecare dintre dispozitive este dotat cu o componentă electronică ce produce semnale radio care să blocheze sau deruteze radarele inamice care încearcă să depisteze rachetele Iskander și conține o sursă de căldură care să atragă rachetele îndreptate împotriva lor.

Citeşte şi: Fosta Miss Ucraina a fugit din ţară împreună cu fiul ei. Veronika Didusenko, declaraţii cutremurătoare: „Rachetele şi bombele explodau deasupra noastră”
Imagini cu dispozitivele de momeală au început să fie distribuite pe platformele social media în urmă cu două săptămâni. Forțele armate ruse au folosit pentru prima dată rachetele Iskander în invazia Georgiei din 2008. Kremlinul a trimis de asemenea o unitate și în Siria în 2016, fără ca aceasta să ajungă să fie folosită.

General Micea Mîndrescu, fost comandant NATO, a explicat în această seară, la Sinteza Zilei, cum acționează acest tip de rachetă și ce alte arme folosesc rușii în încercarea de a cuceri Ucraina.

Oraşul Mariupol este noul Aleppo, mulţi ucraineni sunt blocaţi acolo, armata ucraineană încearcă să îi protejeze şi conform informaţiilor pe care le avem de la faţa locului, ar fi vorba de 2000 de oameni morţi, dar nu putem confirma aceast număr. Noi credem că numărul celor care au murit în timpul invaziei este mult mai mare. Ieri, consilierul primarului din Mariupol ne-a spus că numărul real ar putea fi 20.000 de oameni morţi în aceea zonă.

Citeşte şi: Dezvăluiri incredibile ale unui soldat rus capturat de ucraineni: „Am fost băgați în tancuri și ne-am trezit în Ucraina. Putin e un mincinos și un criminal de război”