Planul urbanistic al Sectorului 6, anulat în instanţă pentru că pe spaţiul verde dintr-un cartier s-a aprobat construirea de blocuri

Publicat: Miercuri, 16 Ianuarie 2019 13:56 // Actualizat: Miercuri, 16 Ianuarie 2019 13:56 // Sursa: romaniatv.net

Planul urbanistic coordonator al Sectorului 6, care stabilește ce se poate construi pe fiecare teren din această zonă administrativă, a fost anulat în instanță de un grup de cetățeni din Cartierul ANL Constantin Brâncuși, nemulțumiți că spațiile verzi din cartier erau transformate în terenuri pe care se pot construi blocuri, scrie Hotnews.ro. Decizia instanței poate fi atacată cu recurs.

Foto: b365.ro

Procesul a fost deschis de mai mulţi cetăţeni care locuiesc pe Aleea Domnişoara Pogany din Cartierul ANL ”Constantin Brâncuşi”. Aceştia s-au adresat instanţei revoltaţi de faptul că spaţiul verde care trebuia să existe lângă locuinţele lor a fost inclus de primarul Cristian Poteraş în rezerva de retrocedare a comisiei de aplicare a Legii nr. 18/1991 și ulterior a fost retrocedat deși în Cadastrul verde figura ca spațiu verde, și trebuia amenajat ca atare, a mai explicat Dumitru Dobrev.

Când a expirat PUZ-ul Coordonator al Sectorului 6, aprobat prin HCGMB nr. 213/2005, Consiliul General a votat un altul prin Hotărârea 278/31.10.2013 care a prevăzut în locul terenurilor încadrate ca spații verzi o zonă construibilă M2 (Mixtă 2 cu Hmax de P 14E şi cu magazine la parter, diverse mici afaceri, servicii). Documentația a fost elaborată în timpul primarului Rareș Mănescu.

Procesul a început în decembrie 2015. Între timp pe o parte din terenul care figura ca spațiu verde s-au construit câteva case și au apărut și câteva blocuri.

”Sentința secției a II-a Contencios a Tribunalului București reliefează maniera barbară în care administrațiile locale care s-au perindat la Primăria capitalei își bat joc atît de spațiile verzi cît și de legea în vigoare a Statului Român, în speță Legea nr. 24/2007 privind privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor și OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului. Rezultă foarte clar că în țara românească există legi de rangul I - recursul compensatoriu și legi de mîna a II-a sau a III-a *legislația de mediu sau cea privind monumentele istorice) pe care neofanarioții de la putere le respectă doar dacă au ei chef. Rezultă din sentință că schimbarea destinației spațiilor verzi din zona cartierului ANL Constantin Brâncuși nu putea fi făcută decît pentru ”cauză de utilitate publică. În fapt, terenurile respective au fost transformate din zonă verde (V1) în M3 (mixtă 3) avînd POT 60%, CUT 2,5, Hmax P+4, pentru a da satisfacție rechinilor imobiliari”, a declarat pentru HotNews.ro Dumitru Dobrev, avocatul care i-a reprezentat pe cetățeni în instanță.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cartierul anl brancusi dumitru dobrev plan urbanistic zonal sector 6
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7601
RON
22 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H