Planuri mari pentru Nicolae Ciucă: „Avem nevoie de reforma administrației publice locale”

Nicolae Ciucă, premierul României în cadrul alianței PNL + PSD + UDMR, a lăudat liderii naționali-liberali din teritoriu, cărora le-a transmis joi, 26 mai, că este nevoie de reforma administrației locale.

26 mai 2022, 17:04
Planuri mari pentru Nicolae Ciucă: „Avem nevoie de reforma administrației publice locale”

Oficialul executivului a susținut discursul în cadrul unui eveniment inter, Liga Aleșilor Locali, de la Brașov.

„Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara”, i-a lăudat Ciucă pe primarii PNL.

De asemenea, fostul general a anunțat prioritățile pentru partidul pe care-l conduce.

„Construcţia, dezvoltarea României şi a comunităţilor locale sunt prioritatea numărului unu a PNL.

Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o scoală a performanţei administraţiei locale”, a mai declarat reprezentantul coaliției PSD + PNL + UDMR.

 

Nicolae Ciucă vrea să reformeze administrația publică

 

În plus, premierul a mai atenționat liderii locali cu privire la fondurile din PNRR, pe care trebuie să le utilizeze cu dibăcie.

„Avem nevoie de descentralizare şi mai presus de toate avem nevoie de implicarea şi experienţa dumneavoastră, să o împărtăşiţi.

Dacă sunt obstacole, trebuie îndepărtate cît mai rapid de Guvern”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Ştiu că este nevoie de reforma administraţiei publice locale. Trebuie să menţinem performanţa în administraţiile pe care le conducem”, a mai transmis oficialul executivului.

 

Discursul lui Nicolae Ciucă (VIDEO)