Plata alocaţiilor, a șomajului, ajutoarele sociale şi toate indemnizaţiile sunt în pericol. Riscă să fie blocate

Plata la timp a alocațiilor, a indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap și a pensiilor este in pericol din cauza blocajului uriaș provocat de greva generală a angajaților din instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii si de protestele de la casele teritoriale de pensii.

28 nov. 2023, 21:13
Plata alocaţiilor, a șomajului, ajutoarele sociale şi toate indemnizaţiile sunt în pericol. Riscă să fie blocate

Plata la timp a alocațiilor, a indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap și altele asemenea este sub semnul întrebării, din cauza blocajului uriaș provocat de greva generală a angajaților din instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii.

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii nu a precizat ce procent dintre angajaţii instituţiilor din Ministerul Muncii – care includ Agenţiile pentru Ouparea Forţei de Muncă, Inspectoratele Tritoriale de Muncă – şi nici dacă unele activităţi ale instituţiilor vor continua să fie asigurate.

Când se plătesc pensiile în decembrie. Un nou anunţ pentru 6 milioane de români UPDATE
„Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noştri şi îi apreciem pentru înţelegerea de care au dat şi dau dovadă în aceste momente”, au transmis, în schimb, sindicaliştii.

La Buzău, angajaţii Casei Judeţene de Pensii au ameninţat cu blocarea recalculării pensiilor în situaţia în care Guvernul nu va elimina inechităţile salariale din sistemul bugetar, potrivit liderului de sindicat Cezar Ioniţă.

Şi la Iaşi, angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au intrat în grevă generală.

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă în 2024. Cine nu-şi va mai face concediul pe banii statului
Pe de altă parte, conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad a anunţat că va lucra în locul unora dintre angajaţii aflaţi în grevă, pentru a prelua de la oameni diverse acte sau dosare, care vor fi soluţionate la încheierea conflictului de muncă, potrivit Radio România Actualități.

Și angajații DSP continuă protestele și încep să blocheze activitatea. Spre exemplu, DSP Mureș nu va mai elibera rețete galbene pentru bolnavii de cancer.

Plata pensiilor va începe pe 4 decembrie, anunță Casa Națională de Pensii

Casa Națională de Pensii anunță că plata pensiilor va începe pe 4 decembrie, astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate.

”Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum și zilele libere de 2 și 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor și a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie.

Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate.

Reamintim că pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare, ziua de plată este 12 decembrie. În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaților din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituții continuă iar plata pensiilor nu este pusă în pericol”, transmite sursa citată.