Plata cu cardul va fi extinsă la prestatori de servicii şi comerţul cu ridicata

Publicat: Luni, 05 Iunie 2017 17:00 // Actualizat: Luni, 05 Iunie 2017 17:00 // Sursa: romaniatv.net

Plata cu cardul va rămâne obligatorie în magazinele care au cifră de afaceri de cel puțin 10.000 de euro echivalent în lei, dar va fi extinsă și la firmele care desfășoară comerț cu ridicata sau prestări de servicii, scrie Profit.ro.

Foto: economica.net

Parlamentul pregătise majorarea pragului cifrei de afaceri la 50.000 euro, după ce micii comercianți s-au plâns că nu au bani de echipamente, dar va renunța la majorare și la reducerea de la 200 lei la 100 lei a avansului pe care comercianții îl pot elibera clienților la terminalele de plată. 

Legea cashback, intrată în vigoare de la începutul acestui an, obligă firmele care se ocupă de comerțul cu amănuntul și care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 de euro în echivalent lei să accepte ca mijloc de plată și cardurile de debit și cardurile de credit. Totodată, comercianții respectivi pot acorda clienților un avans în numerar, care nu poate depăși 200 lei, la terminalele de plată. Tranzacțiile privind avansul în numerar se asimilează retragerilor de numerar de la bancomate, iar comercianții pot percepe, de la titularul cardului, un comision care nu poate depăși 1% din valoarea avansului acordat. 

Citește mai mult AICI

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cifră de afaceri legea cash back plata cu cardul
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H