Plăteşti ca să te îmbolnăveşti. Tricourile echipelor de la Euro 2012 sunt TOXICE

Un studiu al Biroului European al Asociaţiilor Consumatorilor arată că tricourile a nouă dintre participantele la Euro 2012 conţin concentraţii de substanţe chimice peste limitele maxime admise. În culpă sunt inclusiv tricourile Spaniei, Germaniei sau Italiei.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 08:20
Plăteşti ca să te îmbolnăveşti. Tricourile echipelor de la Euro 2012 sunt TOXICE

Este o modă ca fanii să-şi arate susţinerea faţă de echipa favorită achiziţionând tricouri de joc, pe care le poartă cu mândrie pe stadion sau în Fanzone, însă la Euro 2012 această plăcere este toxică.

Biroul European al Asociaţiilor Consumatorilor, cu sediul la Bruxelles, a analizat compoziţia chimică a nouă dintre tricourile de joc ale participantelor la turneul final şi a constatat că majoritatea lor conţin substanţe nocive peste limitele admise.

Biroul a dat publicităţii un comunicat în care se specifică: „După ce am testat nouă dintre tricourile oficiale ale echipelor participante la Euro 2012 am constatat că acestea conţin un nivel ridicat de produse chimice. Plumbul, un metal greu, se regăseşte în compoziţia a şase dintre tricouri: Spania, Germania, Ucraina, Rusia, Franţa şi Italia. În tricourile Spaniei şi Germaniei concentraţia depăşeşte nivelul legal pentru produsele destinate copiilor. De asemenea, Portugalia şi Olanda evoluează în tricouri care au o concentraţie sporită de nichel”.

Studiul recomandă interzicerea de la comercializare şi a tricourilor Poloniei, care conţin staniu organic într-o concentraţie limitele maxime admise.

Preţul unui tricou oficial al participantelor la Euro 2012 este de 90 de euro.