Platforma Facebook, anchetată în Israel după dezvăluirile din scandalul Cambridge Analytica

Ministerul israelian al Justiţiei a anunţat, joi, iniţierea unei investigaţii în cazul platformei de socializare online Facebook, după dezvăluirile că firma britanică de analize politice Cambridge Analytica a folosit ilegal date în scop electoral.

RomaniaTV.net
22 mart. 2018, 16:01
Platforma Facebook, anchetată în Israel după dezvăluirile din scandalul Cambridge Analytica

Autoritatea israeliană pentru protecţia datelor private a lansat o anchetă administrativă privind presupusul transfer de date de către Facebook spre compania Cambridge Analytica, relatează site-ul cotidianului Haaretz.

„Ancheta va încerca să afle dacă date ale cetăţenilor israelieni au fost folosite ilegal în moduri care ar încălca dreptul la viaţă privată (…)”, a comunicat Ministerul israelian al Justiţiei, potrivit Mediafax

Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general al companiei Facebook, a admis miercuri seară că au existat unele „erori”, în prima reacţie după apariţia informaţiilor privind utilizarea ilegală a datelor în scop electoral de către firma Cambridge Analytica.

Un cetăţean american a intentat deja un proces în SUA împotriva reţelei de socializare online Facebook şi a firmei de analize politice Cambridge Analytica din cauza presupusei utilizări ilegale a datelor obţinute din conturile a aproximativ 50 de milioane de utilizatori.

Firma Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegătorilor americani şi a le trimite reclame politice personalizate.