Platforma YouTube a blocat contul oficial al Senatului României din cauza tiradelor antivacciniste ale Dianei Șoșoacă

Canalul oficial de Youtube al Senatului României a fost blocat de către platforma de streaming din cauza declarațiilor antivacciniste ale Dianei Șoșoacă.

15 sept. 2021, 22:48
Platforma YouTube a blocat contul oficial al Senatului României din cauza tiradelor antivacciniste ale Dianei Șoșoacă

Contul oficial de Youtube al Senatului României a fost blocat de către reprezentanții platformei din cauza tiradelor Dianei Șoșoacă împotriva vaccinului Covid-19.

Contul oficial de YouTube al Senatului este suspendat pe o perioadă de 7 zile, ceea ce înseamnă că nu mai pot fi postate streaming-uri live ale ședințelor de plen. Înregistrările postate deja pot fi în continuare accesate.

Membrii Senatului primiseră avertisment din partea Youtube încă din luna aprilie că pagina instituţiei va fi închisă, dacă mesajele care instigă la nepurtarea măştii vor continua.

„Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului”, declara, în aprilie, președinta Comisiei Juridice a Senatului, Iulia Scântei, potrivit Digi24.

Senatoarea Diana Șoșoacă, sancționată pentru evenimentele de la Răchiteni

Necazurile se ține lanț de senatoarea Diana Șoșoacă care, recent, a fost sancționată contravențional de autoritățile din Iași pentru că a perturbat acțiunea de vaccinare de la Răchiteni.

Șoșoacă a fost sancționată pentru încălcarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru încălcarea legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVId-19.

Momentan nu se știe dacă este vorba de avertisment sau amendă. Dosarul senatoarei Diana Șoșoacă se află la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Direcția de Sănătate Publică Iași a depus plângere împotriva senatoarei.

Cercetările se desfășoară „in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal ”  se arată în răspunsul transmis de Parchetul General către RFI România.


loading...