Plătim facturi mai mari pentru energia electrică din cauza combinatelor

Românii plătesc în fiecare lună facturi mai mari la electricitate din cauza a 14 companii din România, mari consumatoare de energie electrică, care sunt exceptate de la plata certificatelor verzi pentru acest an.

RomaniaTV.net
18 iun. 2015, 06:16
Plătim facturi mai mari pentru energia electrică din cauza combinatelor

Cele 14 companii din România exceptate, din acest an, de la plata certificatelor verzi, în proporţie de 40% până la 85%, funcţie de consumurile de energie, sunt: Alro Slatina, Arcelor Mittal Galaţi şi Arcelor Mittal Hunedoara, Carpatcement, TMK Reşiţa şi TMK Slatina, Stirom Bucureşti, Messer Gaz Bucureşti, Brikston Iaşi, Silcotub Zalău, Alum Tulcea, Vimetco Extrusion, Elsid Titu şi Lafarge Romania, potrivit unor surse guvernamentale.

Citeşte şi Cum schimbi furnizorul de energie electrică fără să plăteşti

Aceste companii nu vor mai fi nevoite să plătească, în 2015, circa 75 de milioane de euro pentru certificate verzi, bani care vor fi redistribuiţi celorlalţi consumatori de energie electrică din România, atât firme cât şi casnici.

În ce proporţie va fi exceptată fiecare firmă şi ce economii vor face acestea, nu se poate şti. Chiar dacă există calcule, acestea nu pot fi date publicităţii, în ciuda faptului că este vorba de un ajutor de stat acordat din banii celorlalţi consumatori de curent, scrie ECONOMICA.NET.

Citeşte continuarea pe ECONOMICA.NET.