Platini, REACŢIE DURĂ după SCANDALUL de la SERBIA-ALBANIA

Michel Platini, preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), consideră "nescuzabile" incidentele care au condus la întreruperea definitivă a meciului dintre echipele Serbiei şi Albaniei, din preliminariile EURO 2016, conform unui mesaj postat pe twitter de ofiţerul de presă al preşedintelui forului continental.

RomaniaTV.net
15 oct. 2014, 12:22
Platini, REACŢIE DURĂ după SCANDALUL de la SERBIA-ALBANIA

„Fotbalul este menit să reunească oamenii, iar jocul nostru nu trebuie să fie amestecat sub nicio formă cu politica. Scenele de la Belgrad (marţi seara) sunt nescuzabile”, a postat, pe Twitter, Pedro Pinto, ofiţerul de presă al lui Platini, citându-l pe preşedintele UEFA. Pedro Pinto a mai precizat că Platini este „profund întristat” de aceste evenimente.

Incidentele care au dus la întreruperea meciului au izbucnit în momentul în care, conform televiziunii sârbe de stat RTS, Olsi Rama, fratele premierului albanez Edi Rama, ar fi manevrat din loja oficială a stadionului, cu ajutorul unei telecomenzi, o dronă de care era ataşat un drapel albanez, care a survolat terenul. Această provocare a declanşat o busculadă între jucători şi i-a înfuriat pe suporterii sârbi, conducând la întreruperea jocului.

Meciul dintre Serbia şi Albania, contând pentru Grupa I a preliminariilor EURO 2016, a fost întrerupt definitiv de arbitru în minutul 41, la scorul de 0-0, cazul urmând să fie analizat de UEFA.