Pleacă bucureștenii acasă! Sute de oameni se înghesuie pe toate peroanele din Gara de Nord unde își așteaptă trenurile!

Sute de călători își așteaptă trenurile în Gara de Nord din București ca să ajungă la familiile lor. Oamenii sunt nerăbdători să-și petreacă minivacanța de 1 Decembrie acasă, alături de cei dragi.

30 nov. 2022, 13:19
Pleacă bucureștenii acasă! Sute de oameni se înghesuie pe toate peroanele din Gara de Nord unde își așteaptă trenurile!

E o aglomerație de nedescris în Gara de Nord. Sute de călători s-au îngrămădit pe peroanele gării și își așteaptă trenurile pentru a pleca spre orașele din care provin. Aceștia sunt așteptați de familie și prieteni, alături de care își vor petrece minivacanța de 1 Decembrie.

Trenurile au avut întârzieri mari, unele chiar și de o jumătate de oră, conform Digi24.

Aglomerație uriașă și pe DN1 și la Nădlac II

Aglomerație uriașă este și pe Valea Prahovei. Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române anunţă, miercuri, că circulaţia se desfăşoară în coloană pe sensul de urcare al DN 1, în zona localităţilor Câmpina şi Comarnic.

„Valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1 Ploieşti-Braşov, pe sensul de urcare spre staţiunile montane de pe Valea Prahovei, astfel că, pe raza localităţilor Câmpina şi Comarnic, judeţul Prahova, traficul se desfăşoară în coloană. Pe raza staţiunilor se circulă în condiţii de fluenţă”, se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Cei care şi-au planificat călătorii în această perioadă sunt sfătuiţi să se intereseze în prealabil de starea drumurilor şi de condiţiile meteorologice, dar şi să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă dacă urmează să ruleze pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

„Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare şi să semnalizeze din timp această intenţie”, se mai menţionează în comunicat.

Aglomeraţie la ieşirea din ţară la început de minivacanţă.  La Nădlac II se aşteaptă două ore

Punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad sunt aglomerate, miercuri, pe sensul de ieşirea din ţară, pentru că mii de români pleacă în străinătate în minivacanţă, iar la Nădlac II coloana de maşini este lungă de peste 4 kilometri şi se aşteaptă cel puţin două ore pentru formalităţile de trecere în Ungaria, scrie Agerpres.

Citește și Iarna își intră în drepturi. În mai multe zone din țară stratul de zăpadă măsoară deja 50 de centimetri și poate să ajungă și la un metru și jumătate