Plenul Camerei Deputaţilor dezbate moţiunea simplă depusă de PNL pe domeniul mineritului

Plenul Camerei Deputaților va dezbate marți, de la ora 15,00, moțiunea simplă depusă de PNL privind sectorul mineritului, urmând ca Biroul permanent să stabilească ziua în care se va da votul final pe acest document.

RomaniaTV.net
07 apr. 2015, 05:49
Plenul Camerei Deputaţilor dezbate moţiunea simplă depusă de PNL pe domeniul mineritului

Liberalii au depus moțiunea simplă, săptămâna trecută, în plenul Camerei Deputaților.

„Anunț că 101 deputați ai PNL introduc o moțiune simplă cu titlul ‘În lipsa oricărei strategii energetice copilotul Victor Ponta conduce sectorul minier românesc spre faliment’. Este o moțiune care a suscitat o mare dezbatere în grupul PNL și mă bucur că am depus această moțiune, că am aflat că, în loc să plece Ciurel, a fost demis Consiliul de supraveghere care taman se pregătea să-l demită pe Ciurel. Iată un motiv în plus ca să arătăm că, de fapt, Guvernul Ponta face praf mineritul din România”, a afirmat liderul deputaților PNL, Ludovic Orban.

În textul moțiunii PNL „trage un semnal de alarmă” cu privire „la situația dezastruoasă” în care se găsește mineritul.

„Cele mai afectate sunt complexurile energetice Oltenia și Hunedoara, care împreună asigură aproape 30% din producția de energie la nivelul țării. PNL cere Guvernului condus de Victor Ponta și Ministerului Economiei condus de Andrei Gerea să oprească jaful de la aceste companii și să elimine influențele politice”, se arată în moțiunea simplă.

Liberalii solicită de asemenea implementarea OUG 109/2011 privind guvernanța corporatistă, în spiritul și litera acesteia, pentru a da o șansă „reală” relansării celor două companii de stat, elaborarea Strategiei Energetice Naționale, printr-un dialog cu actorii implicați, care să răspundă nevoilor interne și, mai departe, provocărilor și cerințelor Uniunii Europene, măsuri concrete pentru eliminarea clientelismului politic „care macină sistemul din interior și îl vulnerabilizează în condițiile în care țara noastră ar trebui să identifice soluții urgente pentru consolidarea sistemului energetic național în contextul regional extrem de fragil”.