Pliante false în numele Alianţei USR-PLUS. Tinerii liberali care le-au distribuit au excluşi din organizaţia de Cluj-Napoca

Cei doi tineri care au fost filmaţi în timp ce distribuiau pliante false în numele Alianţei USR-PLUS au fost excluşi din rândul Tineretului Naţional Liberal, organizaţia anunţând că dezaprobă astfel de iniţiative. Tinerii liberali susţin că acţiunea reprobabilă ”vine în contradicţie flagrantă cu strategia de campanie hotărâtă de echipa de campanie a Partidului Naţional Liberal”.

RomaniaTV.net
26 apr. 2019, 07:07
Pliante false în numele Alianţei USR-PLUS. Tinerii liberali care le-au distribuit au excluşi din organizaţia de Cluj-Napoca

”Tineretul Naţional Liberal dezaprobă iniţiativa avută de doi foşti membri ai filialei TNL Cluj-Napoca, de a difuza pliante cu citate controversate din declaraţiile unor membri ai Alianţei USR-PLUS. Această acţiune individuală reprobabilă nu reflectă spiritul şi comportamentul Tineretului Naţional Liberal şi din nefericire nu a fost niciodată adusă în atenţia Biroului Executiv al TNL”, a ransmis, vineri, Tineretul Naţional Liberal, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că ”aceasta acţiune vine în contradicţie flagrantă cu strategia de campanie hotărâtă de echipa de campanie a Partidului Naţional Liberal”.

”Deoarece acţiunea individuală a celor doi foşti colegi nu a fost dezbătută şi asumată în forurile de decizie ale TNL, iar consecinţele acestor acţiuni au adus grave prejudicii imaginii şi prestigiului Tineretului Naţional Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, în unanimitate, de a-i exclude pe cei responsabili din rândurile Tineretului Naţional Liberal”, au mai transmis tinerii liberali.

Alianţa 2020 USR-PLUS a publicat imagini cu persoane surprinse în timp ce distribuie pliante false cu însemnele Alianţei, la câteva ore una dintre acestea fiind identificată ca fiind preşedintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Naţional Liberal.

”Am aflat cu surprindere că doi dintre cei care distribuie pliante “otrăvite” cu sigla Alianţei 2020 USR PLUS şi citate false sunt membri ai Partidului Naţional Liberal, unul dintre ei chiar preşedintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Naţional Liberal. Cei doi au fost prinşi în flagrant şi filmaţi în timp ce distribuiau pliantele false şi identificaţi în câteva ore de susţinătorii Alianţei 2020 USR-PLUS”, au scris reprezentanţii Alianţei pe contul de Facebook.

Aceştia au făcut apel la liderii şi candidaţii PNL ”să ia măsuri urgente şi să explice de îndată dacă au încurajat şi încuviinţat acest tip de campanie negativă care a prejudiciat imaginea Alianţei 2020 USR PLUS şi a indus în eroare alegătorii”.

În 17 aprilie, Alianţa USR-PLUS a reclamat distribuirea în numele formaţiunii a unor pliante care ar promova obligativitatea avortului şi a anunţat că va depune sesizări la Poliţie şi la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), fiind folosite însemnele electorale ale formaţiunii.

”Aceste pliante otrăvite cu dezinformări abjecte au fost puse în cutiile poştale ale unor oameni”, au transmis atunci reprezentanţii Alianţei.